Szerző: roberto

2002. február 18. 21:40

A HP x1100-as munkaállomások Red Hat Linuxszal

Hewlett-Packard
Hewlett-Packard[CNET, HP] A HP ezentúl is kínál Linuxot bizonyos munkaállomásaihoz. A vállalat az elmúlt héten jelentette be, hogy az x1000-es, x2000-es és az x4000-es munkaállomásain kívül a januárban bemutatott x1100-as szériához is biztosítja igény szerint a Microsoft Windows rendszerei helyett a Red Hat Inc. Linux-változatát.

A Hewlett-Packard -- a Dellhez hasonlóan -- csak szervereihez és munkaállomásaihoz kínálja a szabad forráskódra épülő operációs rendszert, az otthoni felhasználásra szánt desktop és laptop kategóriában továbbra is a Microsoft Windows termékcsalád uralkodik.

A felsorolt munkaállomás-típusokhoz a Hewlett-Packard jelenleg a Red Hat Linux 7.1-es verzióját adja, azonban -- különös módon -- a linuxos munkaállomások a HP webhelyén windowsos társaiknál rendre 50-70 dollárral magasabb áron vannak feltüntetve.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról