:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 14. 15:28

A Cisco és a Compaq nagy sávszélességű hálózati megoldása repülőterekre, szállodákba, mobil alkalmazásokhoz

[email] A Cisco Systems és a Compaq

[email] A Cisco Systems és a Compaq EMEA-régióbeli szervezeti egységei ma bejelentették, hogy együttműködési megállapodást kötnek, amelynek célja, hogy közösen biztonságos, nagy sebességű, mobil internet-kapcsolatot biztosítsanak az úgynevezett kulcsfontosságú "forró pont" ("hot spot") jellegű létesítményekben -- például repülőtereken, szállodákban és konferencia-központokban -- tevékenykedő, mozgásban lévő, illetve terepen dolgozó szakemberek számára.

A Compaq és a Cisco három ügyfélcsoportot céloz meg: a vállalkozásokat, a létesítmény-tulajdonosokat, valamint az internet-szolgáltatókat. Az együttműködés Európát, a Közép-Keletet és Afrikát fedi le. A Cisco a Compaq Global Services-t mint a Cisco Mobile Office (CMO; "Cisco Mobil Iroda") program preferált Rendszerintegrátorát ismeri el. A Cisco/Compaq Mobile Office "forró pont" megoldás biztonságos, magas szinten menedzselhető, méretezhető, és nyitott. Ezen túl a megoldást telepítő vállalkozások esetében a megtérülési idő viszonylag rövid.

A Cisco vezetékes és vezeték nélküli hálózati termékeket és technológiákat egyaránt szállít majd az integrált hálózati infrastruktúra létrehozásához. A Compaq Global Services a teljes életciklusra vonatkozó szolgáltatásokat kínál. Ezek közé tartozik a stratégia és az üzleti modell meghatározása, az architektúra kialakítása, a WLAN -- vezeték nélküli hálózat -- megtervezése és legyártása, egy kísérleti szakasz lebonyolítása, a kezdeti megvalósítás és az ütemezett kivitel ("rollout"), valamint a folyamatos menedzsment jellegű és támogatási szolgáltatások.

Ezen túl a Compaq megbízható, méretezhető NT-Server infrastruktúrát, valamint integrált konnektivitást biztosító hozzáférési eszközöket (többek között iPAQ Pocket PC-ket) is nyújtani fog. A Cisco és a Compaq által közösen felkínált lehetőség végpontok közötti ("end-to-end") nagy sávszélességű Internet-hozzáférési megoldást jelent majd.

Mindebből a vállalkozások és mozgásban lévő munkatársaik többek között a növekvő hatékonyság, a rövidebb reakcióidő, valamint a kisebb hálózatüzemeltetési költségek révén látnak majd hasznot. A létesítmény-tulajdonosok számtalan lokalizált szolgáltatást fel tudnak majd kínálni. Ezzel azonnal és pozitív módon megkülönböztethetik magukat versenytársaiktól, s egyúttal ügyfélkapcsolataikat is javíthatják. Lehetőségük lesz arra is, hogy újabb bevételi forrásokat tárjanak fel, illetve portáljaikat promóciós, reklám- és tranzakciós célokra használják, ugyancsak a bevételek fokozása érdekében. Ezen túl abból is nyereséget látnak majd, hogy javul belső üzleti hatékonyságuk annak köszönhetően, hogy alkalmazottaik a vezeték nélküli LAN hálózatot használják.

A szolgáltatók és a vezeték nélküli Internet-szolgáltatók vonzani fogják azokat az előfizetőket, akikre jellemző, hogy adataikat nagymértékben használják mobil hozzáférésen keresztül; bevételhez jutnak majd viszonylag kis tőkebefektetés révén is; varratmentes, integrált szolgáltatást tudnak majd kínálni; tapasztalatot szereznek a nagy sebességű vezeték nélküli adatszolgáltatások nyújtásában -- s egyúttal ügyfélbázist hoznak létre a jövő 3G szolgáltatásai számára.

A Cisco/Compaq "mobil iroda" megoldása teljes mértékben az ügyfelek egyedi követelményeire szabható. Tartalmaz majd rugalmas telepítési, üzemeltetési. illetve web-szerver ("hosting") csomagokat, valamint olyan konnektivitási opciókat, melyekhez a hozzáférést WLAN és Bluetooth plusz GPRS barangolás nyújtja. A rendszer lehetővé teszi ezen túlmenően az átalányáras, percdíjas vagy egyéb árképzési modellek alkalmazását, de lehetőségeket nyújt majd a bevételek megosztására is a létesítmény-tulajdonos, az internet-szolgáltató, valamint a "forró pont" szolgáltató között.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.