Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 13. 15:20

Multimédiás üzenetküldés: világpremier a Westelnél

2002 a mobil multimédia éve lesz Magyarországon -- mondta Sugár András, a Westel vezérigazgatója azon a tájékoztatón, ahol a hazai piacvezető, az Ericsson közreműködésével a világon első szolgáltatóként mutatta be saját élő GSM/GPRS hálózatán a közeljövő üzenetküldési formátumát, a szöveget, képet és hangot egyaránt továbbító Multimedia Messaging Service-t, rövidebb nevén MMS-t.

"2002 a mobil multimédia éve lesz Magyarországon" -- mondta Sugár András, a Westel vezérigazgatója azon a tájékoztatón, ahol a hazai piacvezető, az Ericsson közreműködésével a világon első szolgáltatóként mutatta be saját élő GSM/GPRS hálózatán a közeljövő üzenetküldési formátumát, a szöveget, képet és hangot egyaránt továbbító Multimedia Messaging Service-t, rövidebb nevén MMS-t.

Sugár András a világpremier kapcsán elmondta: "A Westel Mobil Multimédia alkalmazások még közelebb hozzák egymáshoz az embereket, színessé teszik életüket és biztosítják, hogy másként dolgozzanak, éljék meg mindennapjaikat a mobilkommunikáció közvetítésével." A forradalmian új megoldás a népszerű SMS-nél jóval összetettebb és érdekesebb multimédiás kommunikációt biztosít.

"Az elmúlt hónapok során a Westel a multimédiás üzenetközvetítés piacvezető szállítójával, a szabványok egyik kiemelkedő kezdeményezőjével és kidolgozójával, az Ericssonnal óriási energiákat fektetett abba, hogy az MMS szolgáltatás a fejlesztő laboratóriumokból a nyilvános hálózatba a felhasználókhoz eljusson" -- hangsúlyozta Staffan Pehrson, az Ericsson Magyarország alelnöke.

Az MMS technológia a közelmúltban megismert műszaki fejlesztésekre, a Magyarországon elsőként a Westelnél bevezetett WAP-ra és a gyors csomagkapcsolt adatátviteli megoldásra (GPRS) egyaránt támaszkodik. Az MMS-sel a népszerű szöveges üzenet, az SMS után már nem csak írást, de képet, hangot, sőt, a későbbiekben rövid videófelvételt is lehet majd küldeni mobiltelefonról. A szóbeli és írásos kommunikáció utáni korszakban a digitális fényképezőgép a telefonhoz kapcsolható, vagy abba beépített nélkülözhetetlen elem lesz. Az előfizető az MMS segítségével képekben is elmondhatja üzenetét és könnyebben fejezheti ki érzelmeit, pl. Valentin napon.

A Westel évek óta fejleszti tartalomszolgáltatását és a mobil multimédia előfutáraként számos hasznos információt nyújt hangban, WAP-on és SMS-ben. Az MMS színesebbé, érdekesebbé és változatosabbá teszi a kommunikációt: a hamarosan piacra kerülő színes kijelzős multimédiás telefonok és a Westelnél már működő MMS rendszer segítségével valósággá válhat a gyors szöveges-képes hírszolgáltatás vagy akár az írott mozifilmajánlóhoz kapcsolódó képes "filmelőzetes". A Westel MMS tartalomszolgáltatásának belső tesztjét az első hazai SMS-magazin, a #GO multimédia változatának elindításával kezdte meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról