:

Szerző: mz

2000. április 17. 23:35

Malleable Technologies hangfeldolgozó chipek

A Malleable Technologies bejelentette a MECA (Malleable Embedded Communications Accelerator) processzorcsaládot. A processzorok egy személyben képesek akár 10 másik, hagyományos chipet is helyettesíteni - alkalmazási területükön. A chipek az iparban elsőként egyesítik magukban a hangok DSP feldolgozását, és a kapott adatok csomagokra bontását.
A célprocesszorok feladata ugyanis az, hogy a digitalizált hangot csomagokra bontva azokat alkalmassát tegyék ATM vagy IP alapú hálózaton való továbbításra. Egyetlen MECA chip egyszerre 96 tömörített, vagy 512 csatornányi tömörítetlen hangfolyamot képes kezelni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.