Szerző: Ady Krisztián

2002. február 9. 03:17

Sorban jelennek meg a 40x-es CD-írók, a Weitec is bejelentette csúcssebességű íróját

A Weitec is bejelentette Storm 40, azaz Vihar 40 nevű 40x-es CD-íróját, így felsorakozott a Plextor, TEAC és a többi gyártó mögé, mely ilyen csúcssebességű megoldást kínál. Az Ultra Gyors és Ultra Biztonságos meghajtóról sajnos nem árul el sok információt a sajtóközlemény, csupán annyit lehet tudni, hogy maximálisan 40x-es CD-R írást támogat Zone-CLV technológiával, valamint ezen a sebességen is működő Safe Link, bufferkiürülés esetén folyamatos írást biztosító technikával van felszerelve.

A Weitec is bejelentette "Storm 40", azaz "Vihar 40" nevű 40x-es CD-íróját, így felsorakozott a Plextor, TEAC és a többi gyártó mögé, mely ilyen csúcssebességű megoldást kínál. Az "Ultra Gyors" és "Ultra Biztonságos" meghajtóról sajnos nem árul el sok információt a sajtóközlemény, csupán annyit lehet tudni, hogy maximálisan 40x-es CD-R írást támogat Zone-CLV technológiával, valamint ezen a sebességen is működő Safe Link, bufferkiürülés esetén folyamatos írást biztosító technikával van felszerelve.

A Zone-CLV technológia egy kicsit csalóka: a maximális sebességet ugyanis csak a lemez végén (56-ik perc környékén) éri el az író, előtte alacsonyabb, fokozatosan növekvő sebességen ír. Így az írási idő rövidülése nem lineáris. Egy 24-32x-es íróhoz képest csupán 20-30 mp-cel hamarabb készül el így egy 650 MB-os, 74 perces lemez.

Az audio-CD-k sávjait a meghajtó 24x-es sebességgel is képes legrabbelni a merevlemezre. A Storm 40 meghajtó 2 éves garanciával lesz megvásárolható, egyelőre ismeretlen áron.

a címlapról