:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 8. 16:40

Új adattárolási megoldások a Sun Microsystemsnél: heterogén környezetben, nyílt archiktekturális alapokon

A Sun Microsystems tegnapi, San Franciscóban tartott sajtótájékoztatóján ismertette legújabb adattárolási megoldásait. A Sun StorEdge Complete Solutions új szoftvereket, fájlrendszereket, adattároló hardvereket illetve ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokat tartalmaz.

A Sun Microsystems tegnapi, San Franciscóban tartott sajtótájékoztatóján ismertette legújabb adattárolási megoldásait. A Sun StorEdge Complete Solutions új szoftvereket, fájlrendszereket, adattároló hardvereket illetve ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokat tartalmaz.

"A teljes körű tárolási megoldások nem csupán tárolóeszközökből állnak, ahhoz, hogy egy tárolási megoldás a vásárlók által elvárt rendelkezésre állást, teljesítményt és alacsony összköltséget nyújtsa, szorosan kell illeszkednie a vállalatok IT-infrastruktúrájába" -- mondta a bejelentés kapcsán Ed Zander, a Sun elnöke.

Az új program részeként a Sun olyan termékeket, szolgáltatásokat, technológiákat és szoftvereket mutatott be, amelyek révén a Sun tárolóeszközök nem csak Sun hardverekhez és Solaris operációs környezethez illeszthetők, hanem heterogén környezetben is használhatók, együttműködnek más gyártók számítógépeivel, tárolóberendezéseivel illetve operációs rendszereivel.

A Sun négy kulcsfontosságú területen vezet be új elemeket: a szoftver, a rendszerek, a szolgáltatások és a partnerprogram területén.

Storage ONE (Open Net Environment) architektúra: A Sun ONE szolgáltatási architektúra alapján létrehozott Storage ONE a Sun nyílt integrált adattár szoftver-architektúrája, mely adat-hozzáférési, adatfolyamatossági és adattárerőforrás-kezelési (SRM) megoldásokból épül fel. A Sun következő generációs fájlrendszerekkel és programcsomagokkal szállítja a Storage ONE-t.

Sun StorEdge szoftvercsomagok: A Sun négy integrált, iparágvezető szoftvercsomagot kínál. Ezek úgy készültek, hogy kielégítsék az olyan háttértármegoldások igényeit, melyek különleges követelményeket támasztanak a rendelkezésre állás, a kihasználtság, a teljesítmény és az erőforrás-kezelés területén.


Sun StorEdge 3900

Sun StorEdge 3900 tárolóeszköz-sorozat: ez az egyszerűen rendszerbe állítható és kezelhető új középkategóriájú sorozat a fürtözésre és a fókuszált alkalmazásokra, például a nagy számításigényű feladatokra (HPC) és a döntéstámogató rendszerekre (DSS) van optimalizálva. A sorozat más rendszerek sávszélességének akár négyszeresével dolgozva prediktív lineáris teljesítményt biztosít, igény szerinti méretezéssel.

Sun StorEdge 6900 tárolóeszköz-sorozat: Ezek a nagy teljesítményű tömbök az iparágban elsőként kínálnak integrált adattároló-virtualizációs képességeket a Solaris operációs rendszerre optimalizálva, a középkategóriájú adattárak megerősítésének ideális eszközeként.

Sun StorEdge 9900 bővítések: A Sun szakadatlanul új képességekkel egészíti ki a kategóriájában a legjobbnak számító Sun StorEdge 9900 sorozatot, a vezető csúcskategóriájú adattárroló-rendszert -- az irányítói szintű kapcsolási támogatástól a nagyobb teljesítményű képességekig. A sorozat ideális háttértároló társa a Sun Fire 15K szervereknek és az új Sun StorEdge L6000 szalagkönyvtáraknak, s egyben az egyetlen olyan adatközpont-megoldás, amely Joint Escalation Center (egyesített eszkalációs központ) működéskritikus támogatással rendelkezik, és 100 százalékos adatelérhetőséget szavatol.

Új szolgáltatások az adattároló termékekhez: A Sun az adattároló-rmegoldásokkal kapcsolatos komplett tanácsadási, képzési és támogatási kínálata mellett sok olyan új szolgáltatást vezetett be az elmúlt időszakban, melyek segítenek maximalizálni a Sun StorEdge megoldások értékét.

Sun adattároló-központok: a központok egyesítik mindazt a hardvert, szoftvert, személyzetet és szakértelmet, amelyre az ügyfeleknek szükségük lehet ahhoz, hogy minimális zökkenőkkel, a lehető legrövidebb idő alatt építsenek fel, teszteljenek és fejlesszenek optimális megoldásokat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.