Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 8. 13:44

A KYRO lapkák gyártója kivonul a PC-s grafikus chipek piacáról

Az STMicroelectronics bejelentette, hogy véglegesen kivonul a PC-s grafikus gyorsító áramkörök piacáról és jelenleg vevőt keres az ezzel kapcsolatos vagyonának megvásárlására.

Az STMicroelectronics bejelentette, hogy véglegesen kivonul a PC-s grafikus gyorsító áramkörök piacáról és jelenleg vevőt keres az ezzel kapcsolatos vagyonának megvásárlására.

A PC-s grafikus chipek tavaly mintegy 15 millió dollár bevételt termeltek a cégnek, mely az összes forgalom 2 százaléka volt. Az STM feltett szándéka, hogy a jövőben olyan kulcsfontosságú területekre koncentráljon, mint a kommunikációs, autóelektronikai és szórakoztatóelektronikai chipek. A konzumer piacon az STMicroelectronics főként a set-top box, DVD és digitális televíziózás technológiáira koncentrál majd.

A KYRO chipek alapját képező PowerVR technológiát fejlesztő Imagination Technologies bejelentése szerint támogatja az STM törekvéseit, reményeik szerint még ebben a negyedévben kiderül, melyik grafikus chipeket gyártó cég vásárolja meg az STM PC-s üzletágát.

Az Imagination Technologies továbbá közölte, hogy továbbra is együttműködik az STMicroelectronicsszal más területeken, például a set-top boxok és mobil készülékek piacán.

Fontos megjegyezni, hogy a PowerVR technológia az Imagination Technologies tulajdona, azaz az STM PC-s grafikuschip üzletágának megvásárlója nem kapná meg a technológiát, csupán gyártási jogot szerezne. Ettől függetlenül még nem tisztázott a PowerVR KYRO chipek jövője.

Szólj hozzá a fórumban!

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.