Szerző: Barna József

2002. február 7. 18:10

Mégis megjelenik a VIA KT333 chipkészlet AMD processzorokhoz

Két napja számoltunk be arról a híradásról, mely brit bulvárlapokban jelent meg, s mely azt állította, hogy a tajvani a VIA Technologies némi hezitálás után törölte útitervéből a KT333 chipkészletet.

Két napja számoltunk be arról a híradásról, mely brit bulvárlapokban jelent meg, s mely azt állította, hogy a tajvani a VIA Technologies némi hezitálás után törölte útitervéből a KT333 chipkészletet.

Ez az AMD processzorokhoz szánt lapkakészlet csupán annyiban jelent technológiai előrelépést a KT266A-hoz képest, hogy támogatja a DDR333 szabványú memóriamodulokat is. A forrásokban azonban az szerepelt, hogy mivel az előzetes teszteredmények nem igazolták a várakozásokat, a VIA a számos egyéb funkcióval bíró KT333A megjelentetését előbbre hozta, míg a KT333-at törölte útitervéből.

A VIA képviselője azonban ma lapunkat úgy tájékoztatta, hogy ez a hír minden alapot nélkülöz. A KT333 az előzetes terveknek megfelelően február 20-án debütál majd, ahogy a már több gyártó által bejelentett alaplapok megjelenése is várható ezután.

A később piacra kerülő KT333A a KT333-nál jóval drágább chipkészlet lesz. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy e north bridge már gyorsabb, 533 Mbyte/sec sebességet nyújtó V-Link buszon át kommunikál a south bridge-dzsel, azaz az eddigi VIA déli hidak nem társíthatók mellé.

A KT333A-hoz ugyanis már a VT8235 dukál majd, mely natív ATA133-as IDE-vezérlővel, USB 2.0-támogatással, integrált hatcsatornás audiochippel, a későbbiekben pedig Serial ATA- és 802.11-vezérlőkkel is fel lesz szerelve. Ennek, ahogy a KT333A-nak is, megjelenése a második negyedévben várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról