:

Szerző: roberto

2002. február 7. 08:56

Új IBM IntelliStation munkaállomások, igény szerint Linuxszal is

IBM
IBM IntelliStation [IBM] Az IBM tegnapelőtt rohamot indított az 7,5 milliárd dolláros munkaállomás-piac meghódítására, a cég ugyanis bemutatta IntelliStation munkaállomásainak legújabb sorozatát, amelyekhez a szokásos Microsoft Windows rendszeren kívül UNIX és Linux operációs rendszereket is kínál. A sajtóközlemény szerint az új IntelliStation munkaállomások grafikus teljesítménye két és félszer nagyobb a Sun leggyorsabb munkaállomásának grafikus teljesítményénél.

Ez az első alkalom, hogy az IBM az IntelliStation sorozatában is kínál UNIX-os munkaállomást, a cég ugyanakkor igyekszik meglovagolni a Linux-hullámot is, bár az új gépekhez egyelőre csak a Red Hat Linux 7.1-et ajánlják, de folyamatban van más gyártók termékeinek tesztelése is (TurboLinux, SuSE).

Az IntelliStation POWER Model 265 UNIX-os munkaállomásban IBM GXT6500P vagy GXT4500P grafikus chipek működnek, az IntelliStation Pro sorozat munkaállomásaiba igény szerint lehet ATI, Matrox vagy NVIDIA videokártyákat választani. A számítógépekhez a cég a 3,1 millió pixel felbontású IBM T210 flat panel monitort kínálja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 21:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.