Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 6. 16:13

Az Intel beszünteti a Socket423 kivitelű Pentium 4 chipek gyártását

Az Intel hivatalosan is bejelentette, hogy a közeljövőben beszünteti a Socket423 kivitelű Pentium 4 processzorok gyártását.

Az Intel hivatalosan is bejelentette, hogy a közeljövőben beszünteti a Socket423 kivitelű Pentium 4 processzorok gyártását.


Socket478 kivitelű Pentium 4

A 0,18 mikronos Willamette magra épülő chipek 2000. november 20-án jelentek meg a piacon, azonban az Intel tavaly nyáron új, az addiginál kisebb foglalatot (Socket478) vezetett be. A januárban bejelentett Northwood magos Pentium 4 processzorok már kizárólag Socket478 kivitelben elérhetők.

Ezzel párhuzamosan az Intel azt is közölte, hogy leveszi termékpalettájáról a 2 GHz-es Willamette magos Pentium 4 chipet, ezután a 2 GHz-es változatok kizárólag Northwood maggal kerülnek piacra.

Bár a megrendelések és szállítások utolsó dátuma egyelőre nem nyilvános, valószínű, hogy az Intel már nem szállít dobozos Socket423 processzorokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról