Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 6. 12:07

Az Intel májusra halasztotta az integrált grafikus magot tartalmazó Pentium 4 chipkészletek bejelentését

[Digi Times] Az Intel arról tájékoztatta a tajvani alaplapgyártókat, hogy az integrált grafikus maggal rendelkező i845G alaplapi chipkészlet a korábban tervezett április helyett május végén jelenik meg.

[Digi Times] Az Intel arról tájékoztatta a tajvani alaplapgyártókat, hogy az integrált grafikus maggal rendelkező i845G alaplapi chipkészlet a korábban tervezett április helyett május végén jelenik meg.

A hírek szerint az Intel összesen három új chipkészlettel jelentkezik, azonban az i845G, i845GL illetve i845E termékekről egyelőre nem szivárogtak ki teljesítményadatok vagy specifikációk. Az mindenesetre biztos, hogy mindannyian támogatni fogják az 533 MHz-es front side busz órajellel működő Pentium 4 chipeket, amelyek közül az első darabok szintén májusban debütálnak.

Az Intel rövid időn belül immáron másodszor módosítja az i845G megjelenését. Eredetileg a harmadik negyedévre tervezték a piaci premiert, azonban a tajvani konkurencia előretörése miatt ezt először áprilisra módosították, most pedig májusra halasztották. A kaliforniai chipgyártó tájékoztatása szerint a chipek sorozatgyártása május első hetében kezdődik, a hivatalos bejelentés pedig a május 20-án kezdődő héten történik meg.

Helyi források szerint a referenciaalaplapokat fejlesztő Diamond Flower Electric Instrument (DFI), a Chaintech Computer és EPoX Computer már végeztek a tervezési munkálatokkal. A hírek szerint a DFI-vel való sikeres együttműködés eredményeképp a tajvani cég a jövőben alaplapokat gyárt majd az Intel részére.

A chipkészleteken kívül májusban debütálnak az első 533 MHz-es front side buszt használó Pentium 4 chipek amelyek természetesen a 0,13 mikronos csíkszélességű Northwood magra épülnek. Információink szerint a nagy alaplapgyártók már mind megkapták a processzorok első mintapéldányait és megkezdték az alaplapok tesztelését.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról