Szerző: Vörös Péter

2002. február 4. 10:45

Hynix-Micron tárgyalások: mégis sikerül megállapodnia a feleknek?

[Bloomberg, Reuters] A Yonhap News hírügynökség és a Hynix Semiconductor egyik illetékese szombaton egymástól függetlenül arról számolt be, hogy a Hynix-Micron tárgyalások mégis sikerrel zárulhatnak, akár már a jövő héten.

HIRDETÉS

[Bloomberg, Reuters] A Yonhap News hírügynökség és a Hynix Semiconductor egyik illetékese szombaton egymástól függetlenül arról számolt be, hogy a Hynix-Micron tárgyalások mégis sikerrel zárulhatnak, akár már a jövő héten.

A felek közötti tárgyalások látszólag zátonyra futottak a múlt hét elején, főként a vételárral kapcsolatos nézetkülönbségek miatt. A Hynix hitelezői azonban továbbra is tárgyalásokat folytatnak az amerikai memóriagyártóval és várhatóan sikerül jövő hét végéig megállapodásra jutni a Micronnal.

A Micron 3,7-3,8 milliárd $-t ajánlott a Hynix hét memóriagyáráért, míg a Hynix hitelezői 4,7 milliárd $-t kértek, beleértve adósságok átvállalását is. A Hynix összes adóssága 6,6 milliárd $. A Micron pénteken elemzőknek és befektetőknek megerősítette azt, hogy valóban folytatódnak a tárgyalások.

A világ harmadik (Hynix) és második (Micron) legnagyobb memóriagyártója december óta folytat tárgyalásokat arról, hogy a Hynix memóriagyártó üzletágát megveszi a Micron.

Helyi értesülések szerint a hitelezők és a Micron között jelentősen csökkentek nézetkülönbségek (egy hete még 3 milliárd volt a Micron ajánlata, míg a Hynix hitelezői 5 milliárd $-t kértek), így valóban elképzelhető a megállapodás a közeljövőben. Kang In-young, a Hynix szóvivője szerint a "Micronnal folytatott tárgyalások eredménye hamarosan ki fog derülni".

A mostani bejelentés időzítése azért is érdekes, mert a Hynix meglepő módon együttműködési tárgyalásokat kezdett a német Infineon Technologies-zel. Ulrich Schumacher, az Infineon elnök-vezérigazgatója pénteken érkezett Szöulba a tárgyalásokra. A Hynix-Infineon együttműködés a források szerint a termékfejlesztésre összpontosítana.

"A Hynix egymaga is versenyképes ahhoz, hogy életben maradjon" -- nyilatkozta Schumacher a Maeil Business Newspaper napilapnak. "Drasztikus változáson fog keresztül menni a globális memóriagyártó-ipar, mivel a négy vezető cég (Samsung Electronics, Micron, Hynix és Infineon) széles körű párbeszédet fog folytatni egymással" -- mondta Schumacher.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 08:07

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.