Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 1. 13:36

A Compaq négymilliárd forint értékben szállít Alpha szervereket kormányhivataloknak

[Mmd] A Compaq Computer Magyarország Kft. újabb

[Mmd] A Compaq Computer Magyarország Kft. újabb keretszerződést kötött a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatóságával Compaq Alpha rendszerek és kapcsolódó szolgáltatások szállítására. A keretszerződés értéke 4 milliárd forint, hatálya 2002. december 31.

A szerződés tartalmazza a Compaq nagyteljesítményű AlphaServer és Himalaya kiszolgálók, AlphaStation munkaállomások, StorageWorks tárolóalrendszerek, emelt szintű szolgáltatások és konzultáció igénybevételét.

A szerződésben szereplő Alpha szerverekbe és munkaállomásokba épített proccesszorok a világ első 64 bites ilyen jellegű egységei, melyek 1992-es megjelenésük óta folyamatosan a legnagyobb teljesítménnyel rendelkeznek az iparágban. A világ legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépeinek jelentős része is ezt a processzort tartalmazza.

Magyarországon több mint 1200 Alpha szerver talált már gazdára. A gazdaság legkülönbözőbb területein profitálnak a felhasználók -- kis és közepes vállalatok csakúgy, mint a legmeghatározóbb gazdasági egységek, telekommunikációs vállalatok, bankok, pénzintézetek, közművek, ipari és kereskedelmi vállalatok és természetesen állami intézmények -- kiemelkedő teljesítményéből, megbízhatóságából és skálázhatóságából.

A Compaq Alpha termékcsalád a Compaq Tru64 Unix, Open VMS valamint Linux operációs rendszereivel együtt egyaránt széleskörű elismertségnek örvendenek. Alkalmasak hálózatok üzemeltetésére, üzleti alkalmazások platformjaként csakúgy, mint tudományos kutatási célokra és szoftverfejlesztésre.

A Compaq hagyományos szállítója az államigazgatásnak is, a számos intézményben a meghatározó platformot és a kapcsolódó szolgáltatásokat a cég nyújtja. Két Alpha processzoros szuperszerver, valamint 20 további nagyteljesítményű kiszolgáló pedig már a hazai felsőoktatást szolgálja a cég tavalyi milliárdos adományaként.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról