Szerző: Vörös Péter

2002. február 1. 11:01

A Matsushita Electric duál-LCD képernyős asztali PC-t mutatott be

[AsiaBizTech] A Matsushita Electric bemutatta Panacom LC/W asztali PC-jét, amelyben két 15-os (1024x768-es felbontású) LCD-TFT monitor található egymás mellett.

[AsiaBizTech] A Matsushita Electric bemutatta Panacom LC/W asztali PC-jét, amelyben két 15"-os (1024x768-es felbontású) LCD-TFT monitor található egymás mellett.

A számítógép háza az LCD kijelzők alapjánál található. Az LCD rész és a ház levehető, a házat a jövőben más házra is ki lehet cserélni.

Az LCD kijelzőket álló és fekvő helyzetben egyaránt be lehet állítani, sőt arra is van mód, hogy a két kijelzőt egymással ellentétesen állítsák be, így pl. egy pultnál is felhasználató a számítógép, egy képernyőt lát az ügyfél, a másikat az ügyintéző.

A központi egység főbb paraméterei: 1 GHz-es Celeron, 128 MB RAM (max.: 512 MB), ATI Mobility 32 MB video memóriával, 20 GB HDD, CD-ROM, LAN kártya.

A Matsushita ezenkívül egy egy-kijelzős modellt is bemutatott, amely upgrade-elhető a duál-kijelzős változatra.

Az installált operációs rendszer Microsoft Windows 98/2000/XP Professional, a Microsoft Windows NT 4.0 csak az egy-kijelzős modellnél választható.

A duál-kijelzős Panacom LC/W várható kiskereskedelmi ára 260 ezer jen (~547 ezer Ft), az egy-kijelzős modell ára 193 ezer jennél (~406 ezer Ft) kezdődik.

A Panacom LC/W piacra dobásának dátuma március 8.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról