Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 31. 16:42

A PlayStation 2 legnépszerűbb játéka, az év legnagyobb bukása

A Squaresoft bejelentette, hogy a PlayStation 2 konzolra írt Final Fantasy X szerepjáték immáron négymillió példányban kelt el.

A Squaresoft bejelentette, hogy a PlayStation 2 konzolra írt Final Fantasy X szerepjáték immáron négymillió példányban kelt el.

Ha figyelembe vesszük a PlayStation 2 eladási adatait, azt láthatjuk, hogy minden ötödik konzoltulajdonosnál megvan a Square játéka. Az FFX a legnagyobb példányszámban eladott PlayStation 2 játék, olyan neveket utasítva maga mögé, mint a Gran Turismo 3 A-Spec, illetve a több helyen a tavalyi év legjobb játékának megválasztott Grand Theft Auto 3.

A játékok kedvező eladásai ellenére a Square várhatóan 133 millió dolláros veszteséggel zárja majd a pénzügyi évét, a cégnek ugyanis óriási veszteségeket okozott a tavaly nyáron bemutatott Final Fantasy: The Spirits Within című egész estés animációs film.

A Final Fantasy filmváltozatának elkészítése 115 millió dollárba került. A Square arra számított, hogy csak az Egyesült Államokban 80-90 millió dollár bevételt hoz majd a mozi, de ennek csupán harmadát sikerült elérni. A cég képviselője szerint Japánban is bőven a várakozások alatt maradt a nézettség.

Figyelemre méltó, hogy a film csúfos bukása ellenére a japán cég számos megkeresést kapott hollywoodi filmstúdióktól speciális effektek, illetve számítógépes grafikák elkészítésére, így hosszú távon lehet, hgy megtérülnek a Final Fantasy filmbe fektetett dollármilliók.

A Final Fantasy: The Spirits Within DVD-változata várhatóan február 21-én jelenik meg Európában.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.