Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 31. 12:42

A DDR alkatrészek magas ára miatt ismét népszerű az i845

Az Intel i845 chipkészlet annak ellenére, hogy csak az elavult PC133 SDRAM-ot támogatja, az utóbbi időben egyre népszerűbb a tajvani alaplapgyártók körében. Elemzők szerint ez a SiS és a VIA termékeinek rovására mehet.

Az Intel i845 chipkészlet annak ellenére, hogy csak az "elavult" PC133 SDRAM-ot támogatja, az utóbbi időben egyre népszerűbb a tajvani alaplapgyártók körében. Elemzők szerint ez a SiS és a VIA termékeinek rovására mehet.

Korábban a gyártók meglehetősen óvatosak voltak a régebbi chipkészletekre épülő termékekkel kapcsolatban, azonban a "régi" i845 árcsökkentése és a DDR SDRAM árának meredek emelkedése teljesen átrendezte a piaci erőviszonyokat.

A nagy alaplapgyártók szerint bár egyértelműen a DDR SDRAM lesz a jövő meghatározó memóriaszabványa, a jelenlegi piacon igenis van létjogosultsága az i845-nek, tekintettel a DDR alkatrészek iránti túlkeresletre és a termékek magas árára.

Szakértők szerint az Intel chipkészletének reneszánsza komolyan visszafoghatja a távol-keleti gyártók Pentium 4 chipkészletei iránti keresletet, ugyanis ezek a termékek is az alsó árkategóriás alaplapok "meghódítására" pályáznak.

Az alaplapgyártók szerint a DDR gyors sikere ellenére az első negyedévben még mindig több SDRAM-ot használó alaplapot adnak el, mint DDR SDRAM-ra épülőt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról