Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 31. 10:09

A hangkártya hiánya miatt jelentős késést szenvednek egyes Dell gépek szállításai

[CNET] A hangkártyák hiánya miatt a Dell elhalasztotta egyes csúcskategóriás asztali számítógépeinek szállítását.

[CNET] A hangkártyák hiánya miatt a Dell elhalasztotta egyes csúcskategóriás asztali számítógépeinek szállítását.

A vállalat közlése szerint a konfigurációkban található Turtle Beach Santa Cruz kártyák csak korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért a Dimension 8200, 4400 és 3800S számítógépek leszállítását csak több, mint 30 napos határidőre vállalják, szemben a megszokott 3-5 nappal.

A texasi számítógépgyártó értesítette a korábbi megrendelőket, akik csalódottan bár, de tudomásul vették a késést. Egyesek azonban inkább más Dell modellre módosították a megrendelésüket.

A Turtle Beach képviselője megerősítette, hogy a vállalat képtelen kielégíteni a vártnál lényegesen nagyobb keresletet. A Dell konfigurációkon kívül a Turtle Beach kártyák az üzletekben is népszerűek. A hiány más PC-gyártókat is érinthet, bizonyos IBM NetVista modellekben is Turtle Beach Santa Cruz hangkártya található.

Elemzők szerint az integrált hangvezérlővel rendelkező alaplapi chipkészletek elterjedése miatt az asztali számítógépeknek csak mintegy 15 százalékát szerelik hangkártyával. A Turtle Beach Santa Cruz kártyát Európában VideoLogic Sonic Fury néven forgalmazzák.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.