Szerző: Vörös Péter

2002. január 31. 09:25

A Hynix szerint emelkedik a memóriakereslet

[CNET, EB News, Reuters] A dél-koreai Hynix Semiconductor szerdán közölte, hogy korlátozza a nyílt piacra kerülő memóriachipek mennyiségét, mivel nőtt a szerződéses ügyfelek kereslete és csökkent a memóriakínálat.

[CNET, EB News, Reuters] A dél-koreai Hynix Semiconductor szerdán közölte, hogy korlátozza a nyílt piacra kerülő memóriachipek mennyiségét, mivel nőtt a szerződéses ügyfelek kereslete és csökkent a memóriakínálat.

"Elhatároztuk, hogy az első negyedévben elsősorban a stratégiai és szerződéses ügyfeleinknek értékesítjük a DRAM (dynamic random access memory) chipeket, mivel az utóbbi időben nőtt a kereslet és csökkent a kínálat" -- közölte a Hynix értékesítési üzletága.

Kang In-young, a cég szóvivője elmondta, hogy előfordulhat, hogy a Hynix átmenetileg nem szállít a nyílt (azonnali) piacra.

A hírre emelkedett a cég részvényárfolyama, a befektetők ugyanis abban bíznak, hogy a nagyobb kereslet tovább növelheti a memóriaárakat és ezzel kisegíti a gondokkal küszködő céget.

Az azonnali piaci memóriaárak november eleje óta emelkednek, ez lehetővé tette a Hynixnak és más nagy gyártóknak, pl. a Samsung Electronics-nak, hogy emeljék szerződéses ügyfeleik árait.

A DRAMeXchange.com webhely szerint a 128 megabites 16Mx8 133MHz SDRAM memória chip ára jelenleg 3,33$, szemben a november eleji 1,07$-ral.

A Hynix, a világ harmadik legnagyobb memóriagyártója tárgyalásokat folytat az amerikai Micron Technologyval egyes üzletágak értékesítéséről, bár a tárgyalások zsákutcába jutottak a múlt héten az árral kapcsolatos nézetkülönbségek miatt.

Az elemzők szerint ezek a különbségek tovább nőhetnek akkor, ha a javuló piaci körülmények érthető okokból arra késztetik a Hynixet és hitelezőit, hogy magasabb árat kérjenek az eladni kívánt memóriagyárakért.

A DRAM chipek adják a Hynix forgalmának 70%-át, a cég főbb ügyfelei közé tartozik az IBM és a Hewlett-Packard.

Dél-koreai értesülések szerint a tárgyalások nem értek teljesen véget és valamiféle együttműködés megállapodás várható a felek között.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 19. 14:08

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.