Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 30. 18:43

Interplay: botrányos felvásárlás és bírósági per?

Az Interplay felvásárlása körül kialakult mizéria tovább folytatódik: a szoftverkiadó azt fontolgatja, hogy pert indít volt vezérigazgatója, Brian Fargo ellen.

Az Interplay felvásárlása körül kialakult mizéria tovább folytatódik: a szoftverkiadó azt fontolgatja, hogy pert indít volt vezérigazgatója, Brian Fargo ellen.

A francia Titus Interactive tavaly szeptemberben egy ellenséges felvásárlás keretében vette át az Interplay irányítását. Fargo azóta szabadságon volt, végül a múlt héten beadta lemondását és távozott a vezérigazgatói posztról.

A Titus Interactive társalapítója, az Interplay elnöke és tegnap kinevezett ideiglenes vezérigazgatója, Hervé Caen most azzal vádolja Fargot, hogy befolyását latba vetve akart dolgozókat elcsábítani az Interplaytől.

Fargo ügyvédje természetesen cáfolta a híreket. "Ez csupán nevetséges vádaskodás, spekuláció. [Brian Fargo] nem csábított el senkit az Interplaytől" -- nyilatkozta Tom Salinger, a Fargot képviselő Rutan & Tucker iroda ügyvédje.

Ironikus, hogy Fargo lemondása kapcsán Hervé Caen így nyilatkozott: "A legjobbakat kívánom Briannak a folytatáshoz".

Míg a tavalyi év során a legtöbb játékkiadó részvényárfolyama emelkedett, az Interplayé a veszteségek hatására 82 százalékot esett. A vállalat a harmadik negyedév során mindössze 7 játékot jelentetett meg, míg egy évvel azelőtt 26-ot. A vállalat képtelen volt befektetőt találni, így a Titus "karmai közé került".

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.