Szerző: roberto

2002. január 30. 10:36

LinuxWorld: a Sony bejelentette a Linux (for PlayStation 2) 1.0-át

[Sony] A ma megnyitott New York-i LinuxWorld kiállításon a Sony bejelentette a Linux

[Sony] A ma megnyitott New York-i LinuxWorld kiállításon a Sony bejelentette a Linux for PlayStation 2 első verzióját. A Sony eddig csak Japánban forgalmazta a Playstation 2-re készült Linux Kitet, pontosabban annak a bétáját, ám úgy tűnik, az idén az amerikai piacon is megjelennek a Playstation linuxos kiegészítői. Sony Computer Entertainment International műszaki igazgatója, Shinichi Okamoto tavaly októberben egyébként úgy nyilatkozott, hogy idővel az egész világon piacra szeretnék dobni a linuxos kiegészítőt.

A Linux (for PlayStation 2) 1.0 Egyesült Államokba szánt változata valamikor májusban fog megjelenni és egyelőre úgy tűnik, hogy csak weben keresztül lehet majd megrendelni. A körülbelül 200 dolláros Linux Kit egy 40 GB-os merevlemezt, egy Ethetnet csatolót, monitorcsatlakoztató kábelt, a Linux for PlayStation 2 szoftvert és a teljes dokumentációt hordozó két darab DVD-t, valamint egy USB billentyűzetet és egeret fog tartalmazni.

A Linuxot futtató PlayStation 2 gyakorlatilag egy asztali PC összes funkciójával rendelkezik, az X-alapú grafikus felületről az összes hagyományos funkció (pl. szövegszerkesztés, táblázatkezelés) elérhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról