Szerző: roberto

2002. január 30. 10:36

LinuxWorld: a Sony bejelentette a Linux (for PlayStation 2) 1.0-át

[Sony] A ma megnyitott New York-i LinuxWorld kiállításon a Sony bejelentette a Linux

[Sony] A ma megnyitott New York-i LinuxWorld kiállításon a Sony bejelentette a Linux for PlayStation 2 első verzióját. A Sony eddig csak Japánban forgalmazta a Playstation 2-re készült Linux Kitet, pontosabban annak a bétáját, ám úgy tűnik, az idén az amerikai piacon is megjelennek a Playstation linuxos kiegészítői. Sony Computer Entertainment International műszaki igazgatója, Shinichi Okamoto tavaly októberben egyébként úgy nyilatkozott, hogy idővel az egész világon piacra szeretnék dobni a linuxos kiegészítőt.

A Linux (for PlayStation 2) 1.0 Egyesült Államokba szánt változata valamikor májusban fog megjelenni és egyelőre úgy tűnik, hogy csak weben keresztül lehet majd megrendelni. A körülbelül 200 dolláros Linux Kit egy 40 GB-os merevlemezt, egy Ethetnet csatolót, monitorcsatlakoztató kábelt, a Linux for PlayStation 2 szoftvert és a teljes dokumentációt hordozó két darab DVD-t, valamint egy USB billentyűzetet és egeret fog tartalmazni.

A Linuxot futtató PlayStation 2 gyakorlatilag egy asztali PC összes funkciójával rendelkezik, az X-alapú grafikus felületről az összes hagyományos funkció (pl. szövegszerkesztés, táblázatkezelés) elérhető.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.