Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 29. 18:10

A világ első Pentium 4 processzoros hordozható gépe

A Mitac bejelentette a világ első Pentium 4 processzoros hordozható számítógépét, amely a MiNote 8170 nevet kapta.

A Mitac bejelentette a világ első Pentium 4 processzoros hordozható számítógépét, amely a MiNote 8170 nevet kapta.

A számítógépben legfeljebb 2,2 GHz-es asztali Pentium 4 processzor lehet. A memória akár 1 GByte-is is bővíthető, a grafika megjelenítéséről 16 MByte DDR SDRAM-mal szerelt ATi Mobility Radeon chip gondoskodik. A merevlemez mellet a gépben optikai meghajtó is található amely a vásárló igényei szerint lehet CD-ROM, DVD-ROM, CD-RW vagy DVD/CD-RW kombó meghajtó.

A Mitac MiNote 8170 kijelzője 14,1 hüvelykes átlójú aktív mátrixos TFT LCD amelynek maximális felbontása 1400x1050 pixel lehet. A készüléket számos csatlakozóval ellátták, megtalálható benne modem és Ethernet-aljzat, SPDIF kimenet, USB port, VGA csatlakozó, PC Card aljzat, FireWire- S-Video- és TV-kimenet és párhuzamos port is. A gépet 802.11b vezeték nélküli LAN adóvevővel is ellátták.

A MiTac MiNote 8170 a maga közel 3 kilós tömegével nem éppen könnyű, azonban teljesítménye óriási és az ára is kedvező: Magyarországon nettó 699 ezer forintért lehet majd hozzájutni.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról