Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 29. 10:34

Péntektől csökken a Nintendo Game Boy Advance ára

A Nintendo bejelentette, hogy a kereslet élénkítése érdekében csökkenti a Game Boy Advance konzol árát.

A Nintendo bejelentette, hogy a kereslet élénkítése érdekében csökkenti a Game Boy Advance konzol árát.

A japán vállalat tegnap nyilvánosságra hozott döntése szerint a konzol ára az Egyesült Államokban 80 dollárra módosul, Japánban 8800 jenre csökken, Európában pedig 99 euróért lehet hozzájutni. Az új árak péntektől érvényesek. A GBA korábbi ára 100 dollár, 8900 jen illetve 150 euró volt.

A Nintendo Game Boy Advance egy 32 bites, beágyazott memóriával rendelkező ARM mikroproceszor köré épül, 240x160 pixel felbontású kijelzője egyszerre 32,768 szín megjelenítésére képes. A gép legnagyobb erőssége a többjátékos üzemmódokban rejlik: egyszerre akár négy GBA is összekapcsolható.

A Game Boy Advance-t 2001. március 21-én mutatták be Japánban, és az azóta eltelt idő során összesen mintegy 13 millió darabot értékesítettek belőle. A konzolhoz jelenleg már több, mint 80 játék kapható, de a gép futtatja a Game Boy és Game Boy Color játékait is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról