Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 28. 15:47

Az Apple megkezdte az új iMac gépek szállítását

Az Apple bejelentette, hogy megkezdte a MacWorld Expo rendezvényen bemutatott új iMac számítógépek szállítását. A kereskedők rekordmennyiséget, mintegy 150 ezer darabot rendeltek a gépekből.

Az Apple bejelentette, hogy megkezdte a MacWorld Expo rendezvényen bemutatott új iMac számítógépek szállítását. A kereskedők rekordmennyiséget, mintegy 150 ezer darabot rendeltek a gépekből.

A gyártó elsőként a 15 hüvelykes lapos kijelzővel, 800 MHz-es G4 processzorral és SuperDrive CD-RW/DVD-R meghajtóval szerelt változat szállítását kezdi meg. A konfiguráció kiskereskedelmi ára 1,799 dollár.

Az Apple eredetileg februárra ígérte az új iMac gépek szállításának kezdetét, azonban a jelek szerint pár héttel meg tudták előzni saját ütemtervüket. A vállalatnak jelentős költségeket okoz, hogy a készülékeket a távol-keleti gyárakból repülőn szállítják az amerikai kontinensre és nem hajóval.

A 700 MHz-es PowerPC G4 processzorral, SuperDrive meghajtóval, 256 MB SDRAM-mal, 40 GB Ultra ATA HDD-vel, 10/100BASE-T Ethernet hálózati kártyával, 56 Kbps-os belső modemmel, Apple Pro hangszórókkal felszerelt, AirPort-kész, 1,499 dolláros modellt februártól szállítja a cég.

A 700 MHz-es PowerPC G4 processzorral, CD-RW meghajtóval, 128 MB SDRAM-mal, 40GB Ultra ATA HDD-vel, 10/100BASE-T Ethernet hálózati kártyával, 56 Kbps-os belső modemmel felszerelt, AirPort-kész, 1,299 dolláros modell márciustól lesz kapható.

Az Apple legutóbbi negyedéves jelentésében kijelentette, hogy a kezdeti megrendelések jelentősen meghaladják a várakozásokat és a negyedév jelentős részét igénybe veheti az, hogy a vállalat felkészüljön a megfelelő mennyiségű termelésre.

A cég szóvivője azt is elmondta, hogy az Apple az eredeti iMacnél alacsonyabb nyereséghányadot is elfogadhatónak tart annak érdekében, hogy a gépeket versenyképes áron árulja és jelentős forgalmat érjen el. Az Apple arra számít, hogy a lelkes fogadtatás eredményeként az új lapos kijelzős modell érezhetően növeli a jelenlegi negyedév forgalmát.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.