Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 28. 09:42

Képek és információk az MSI KT333 chipkészletes alaplapjáról

Bár a VIA még mindig nem jelentette be hivatalosan a PC2700 DDR SDRAM-ot támogató KT333 chipkészletét, egyre több alaplapgyártó termékeiről szivárgonak ki képek vagy éppenséggel hivatalos információk.

Bár a VIA még mindig nem jelentette be hivatalosan a PC2700 DDR SDRAM-ot támogató KT333 chipkészletét, egyre több alaplapgyártó termékeiről szivárgonak ki képek vagy éppenséggel hivatalos információk.

Az MSI is elkészült a maga KT333 chipsetes alaplapjával, amelynek a típusneve KT3 Ultra-ARU. Az érdekes név végén olvasható rövidítés (ARU) az ATA/133 támogatásra, az integrált RAID vezérlőre és az USB2.0 kompatibilitásra utal.

Az alaplapon SocketA processzorfoglalat kapott helyet amelybe AMD Athlon (XP) és Duron chipeket helyezhetünk. A PC1600/PC2100/PC2700 memóriamodulokat 3 DIMM aljzat fogadja, a bővítőkártyák számára 1 AGP4X, 5 PCI és 1 CNR foglalatot alakítottak ki.

Az ATA/133 eszközök támogatásáról a VIA 8235 southbridge chip gondoskodik, az IDE RAID vezérlő pedig a Promise terméke. Az USB2.0 kompatibilitást az NEC vezérlőchipje segítségével érték el.

Mivel a VIA egyelőre semmilyen részletet nem hozott nyilvánosságra a KT333 chipkészletről, egyelőre nem tudni, hogy az támogatja-e a 166 MHz-es front side busz órajelet. Nos, az MSI alaplapjáról készült fotók alapján azt mondhatni: igen, támogatja. Kérdés, mikor jelennek meg azok a processzorok, amelyek kihasználják a chipkészletben rejlő sebességtöbbletet.

A pletykák szerint az MSI hamarosan bejelenti a KT3 Ultra-ARU alaplapot, azonban a kereskedelmi megjelenés csak tavasszal esedékes.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.