:

Szerző: Vörös Péter

2000. április 17. 07:09

A Palm újabb kábel nélküli eszközöket dob piacra hamarosan

Ez év második felében a kéziszámítógép specialista Palm a kábel nélküli Internetezést középpontba állítva fogja egyszerre egyszerűsíteni és kiterjeszteni termékválasztékát. Jelenleg csak a Palm VII-essel lehet közvetlenül (külön modem nélkül) Internetezni. A cég a Palm III és a Palm V kábel nélküli kommunikációra alkalmas változatának megjelentetését tervezi. A konkrét technikai megoldás egyelőre nem ismert (lehetséges pl. hogy Bluetooth chip-ekkel lesznek ellátva az új készülékek - az bizonyosnak tűnik, hogy az antenna nem külső lesz, hanem integrálva lesz az eszközbe a'la Nokia 3210 ...).
Jelentős stratégiai döntésről van szó, amire főként a WAP-kész mobiltelefonok és más kábel nélküli eszközök gyors előretörése miatt van szükség. A bejelentés "érdekes módon" egybeesik a Microsoft új PocketPC-iről szóló közzétételével. A cég a tőzsdei bevezetés révén 874 millió $-hoz jutott, így bőven vannak tartalékai a drasztikus változtatásokhoz ill. a megfelelő marketing támogatáshoz - és a fejlett világ nagy részében szinte kultikus termékké vált a Palm.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.