Szerző: Vörös Péter

2000. április 17. 07:09

Az IBM első negyedéve várhatóan nem sikerült túl jól

HIRDETÉS

E héten jelenti be az első negyedéves eredményeit a Nagy Kék és a szakértők szerint a hírek nem lesznek túl jók, még az előrejelzett 2%-os forgalom növekedés is kétségesnek tűnik. Fő okként azt említik, hogy a 2000. év problémájának hatása még érezhető volt az év elején. Ez azért is érdekesnek hangzó érv, mert a Sun Microsystems éppen múlt héten jelentette be azt, hogy forgalma 35%-kal nőtt az előző év hasonló időszakához képest. Ez részben persze arra is utalhat, hogy a Sun termékei a piac "kedvezőbb" szegmensében vannak, mint az IBM termékei.
A Dell, amely egyre erősebb versenytársa az IBM-nek nemcsak PC-knél, de a szerverek területén is, e negyedévre 30% körüli forgalomnövekedést vár.
1999. I. negyedévében az IBM forgalma 20,3 milliárd $ volt. Az elemzőket ezúttal főként a forgalmi adatok érdeklik, a várható nyereség körül kevésbé látnak gondokat.
Az Intel alapú Netfinity szervercsalád az egyik legsikeresebb IBM "vas" mostanság: az eladások itt az ipari átlag kétszeresével (tehát kb. 60%-kal) nőttek az utóbbi időkben (darabszámot nézve - bevételt nézve még ennél is gyorsabb volt a növekedés). Az RS/6000 és az S80 Unix-os szervercsaládok eladásai szintén jól alakultak.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 12:57

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.