Szerző: Vörös Péter

2002. január 23. 09:11

Az Adobe elkötelezett az ázsiai piacok mellett

Adobe [Reuters] Az Adobe Systems újra kiemelte elkötelezettségét a kínai és általában az ázsiai piacok mellett, dacára a burjánzó kalózkodással kapcsolatos aggodalmaknak.

Bruce Chizen, a cég elnök-vezérigazgatója egy nyilatkozatban a következőket mondta ezzel kapcsolatban: "Jelenleg nem tervezzük azt, hogy bármelyik ázsiai piacról visszavonulnánk, és tovább folytatjuk fő alkalmazásaink kínai nyelvű fejlesztését".

A nyilatkozat válasz volt azokra a kérdésekre, amelyek a cég ázsiai elkötelezettségére vonatkoztak. E kérdések azután kerültek a felszínre, hogy a hongkongi South China Morning Post napilap egy interjút közölt Chizennel januárban. Az interjúban Chizen megkérdőjelezte a helyi piacra adaptált szoftverek üzleti racionalitását, mivel közismerten rendkívül széleskörű a szoftverkalózkodás.

"Sajnos Kínában rendkívül magas a kalózkodás aránya, így nagyon nehéz a szoftvercégeknek elfogadható megtérülést elérniük beruházásaik után" -- közölte Chizen a mostani nyilatkozatban. "Nagyon bátorítóak a kínai kormányzat pozitív lépései a kalózkodási kérdés elintézésével kapcsolatban."

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.