Szerző: roberto

2002. január 21. 16:25

Megjelent az X Window System legnépszerűbb implementációjának, az XFree86-nak a 4.2-es verziója

[XFree.org] Az XFree86 Project tegnap kiadta

[XFree.org] Az XFree86 Project tegnap kiadta X Window System implementációjának újabb verzióját. A 4.2.0-ás verziószámú XFree kódját szinkronizálták az X.Org X11R6.6-os kiadásával, ennek következménye például az modularizált I18N-támogatás az Xlibben.

A friss XFree -- szokás szerint -- több új videokártya-meghajtóval gazdagodott, ezentúl a régebbi S3 és Trident kártyák tulajdonosai is élvezhetik a 4-es XFree előnyeit, de a rendszer támogatja például az ATI Radeon 7500-as (2D és 3D), Radeon 8500-as (csak 2D) kártyákat, a Matrox G550-et (dualhead módban is), és mellesleg az NVIDIA nForce-alapú integrált grafikus vezérlőket. A már meglévő driverek jelentős része frissült, köztük az NVIDIA, az S3 VIRGE, az ARK, a SiS és a Tseng meghajtók, frissült a VESA driver, továbbá új fontokkal bővült a rendszer (unicode-os TTF és Type1 fontok Luxi Serif, Luxi Sans és Luxi Mono néven).

A rendszer forráskódja és az előre fordított bináris disztribúciók jelenleg nem tölthetőek le az ftp.xfree86.org-ról, a szerverhez egyszerűen nem lehet csatlakozni, talán valamelyik tükörrel érdemes próbálkozni. A kiadáshoz fűzött megjegyzéseket a www.xfree.org-on olvashatjuk el.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.