Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 21. 13:54

A Toshiba bemutatta a világ legvékonyabb notebookját

A Toshiba bemutatta a világ legvékonyabb notebookját, az ultrakönnyű Portege 2000 modellt.

A Toshiba bemutatta a világ legvékonyabb notebookját, az ultrakönnyű Portege 2000 modellt.

A mindössze 0,6 hüvelyk (1,5 cm) vastag és 1,17 kg tömegű számítógépben a Toshiba nemrégiben bemutatott 1,8 hüvelykes, 20 GByte kapacitású merevlemeze teljesít szolgálatot. A magnéziumötvözetből készült házban 802.11b vezeték nélküli hálózati vezérlő is megtalálható. A készülék RGB kimenettel is rendelkezi, amelyre monitor vagy kivetítő köthető. A bővítési lehetőségekről 2 USB csatlakozó és egy PCMCIA foglalat gondoskodik.

A Portege 2000 kijelzője egy 12,1 hüvelyk átlójú színes aktív mátrixos TFT megjelenítő, amelynek legmagasabb felbontása 1024x768 pixel. A készüléket lítium-polimer akkumulátor táplálja amely legfeljebb 2 óra működést tesz lehetővé. A Toshiba új notebookjában egy SecureDigital olvasó is megtalálható.

A készülékhez jár egy slim port replicator, amelyen négy USB csatlakozó, RGB port, Ethernet csatlakozó és hálózati csatlakozó található. CD/DVD meghajtó illetve floppymeghajtó szintén külső egységként csatlakoztatható az USB vagy PCMCIA portokon keresztül.

A Toshiba Portege 2000 "lelke" egy 750 MHz-es ultra-alacsony feszültségű Intel Pentium III-M processzor. A számítógépben 256 MByte memória és 20 GByte-os merevlemez kapott helyet. Előre telepített Windows XP Professional operációs rendszerrel a gép ára 2,199 dollár azaz mintegy 605 ezer forint.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról