Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 21. 10:49

Megjelent az 1,3 GHz-es AMD Duron processzor

A korábbi várakozásoknak megfelelően az AMD ma bejelentette olcsó számítógépekbe ajánlott processzorának, a Duronnak 1,3 GHz-en működő változatát.

A korábbi várakozásoknak megfelelően az AMD ma bejelentette olcsó számítógépekbe ajánlott processzorának, a Duronnak 1,3 GHz-en működő változatát.

A Morgan magra épülő chip támogatja a 3DNow! Professional utasításkészletet valamint a hardveres prefetch funkciót. A Socket A foglalatba illeszkedő processzort, melyet az austini FAB25 üzemben gyártanak, az AMD szerint hamarosan láthatjuk az üzletekben.

Az Intel január elején mutatta be 1,3 GHz-es Celeron chipjét, amely a 0,13 mikronos csíkszélességű Tualatin magra épül. Az AMD processzorát egyelőre még 0,18 mikronos technológiával gyártják, de a vállalat gőzerővel készül a 0,13 mikronos gyártástechnológia bevezetésére. A hírek szerint az új technológiával készülő AMD chipek első példányai április környékén jelennek meg.

Az 1,3 GHz-es AMD Duron ára ezres tételre vetítve 118 dollár, azaz mintegy 32 ezer forint.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.