Szerző: Vörös Péter

2002. január 20. 12:47

Az erős kereslet miatt február elejéig kell várniuk az új iMacre a vevőknek

[CNET] Az Apple új iMac számítógépeire olyan nagy a kereslet, hogy a leendő vevőknek a korábbi előrejelzéseknél tovább kell várniuk a készülékekre. Az Apple online áruházában a 800 MHz-es, SuperDrive-val felszerelt iMacre 3-5 hetet kell várni a korábban megjelölt 2-4 hét helyett.

[CNET] Az Apple új iMac számítógépeire olyan nagy a kereslet, hogy a leendő vevőknek a korábbi előrejelzéseknél tovább kell várniuk a készülékekre. Az Apple online áruházában a 800 MHz-es, SuperDrive-val felszerelt iMacre 3-5 hetet kell várni a korábban megjelölt 2-4 hét helyett.

A lapos kijelzős modell szállítása az eredeti tervek szerint január végén kezdődött volna, közölte a cég a január 7-i bemutatón.

Először a 800 MHz-es PowerPC G4 processzorral (256KB L2 cache @ 800 MHz), 256 MB SDRAM-mal, 60 GB Ultra ATA HDD-vel, 10/100BASE-T Ethernet hálózati kártyával, 56 Kbps-os belső modemmel, Apple Pro hangszórókkal, valamint a CD- és DVD-író kombóval (SuperDrive) felszerelt, AirPort-kész (kábel nélküli eszközök használatára alkalmas), 1.799$-os modellt szállította volna az Apple.

Az új szállítási határidők azt jelentik, hogy e modell szállítása leghamarabb február elején várható. Az Apple call center által adott információk szerint a múlt héten feladott megrendeléseket a cég 2-4 hét alatt teljesíti.

A 700 MHz-es PowerPC G4 processzorral (256KB L2 cache @ 700 MHz), CD-RW/DVD-ROM kombóval, 256 MB SDRAM-mal, 40 GB Ultra ATA HDD-vel, 10/100BASE-T Ethernet hálózati kártyával, 56 Kbps-os belső modemmel, Apple Pro hangszórókkal felszerelt, AirPort-kész, 1.499$-os modellt februártól szállítja a cég.

A 700 MHz-es PowerPC G4 processzorral (256KB L2 cache @ 700 MHz), CD-RW drive-val, 128 MB SDRAM-mal, 40GB Ultra ATA HDD-vel, 10/100BASE-T Ethernet hálózati kártyával, 56 Kbps-os belső modemmel felszerelt, AirPort-kész, 1.299$-os modell márciustól lesz kapható.

Az Apple legutóbbi negyedéves jelentésében a cég kijelentette, hogy a kezdeti megrendelések már most meghaladják a várakozásokat, és a negyedév jelentős részét igénybe veheti az, hogy a vállalat felkészüljön a megfelelő mennyiségű termelésre.

Az Apple azt is közölte, hogy a kereslet várhatóan az egész negyedévben magasabb lesz a kínálatnál. A kereslet jobb kielégítése érdekében az Apple többmillió $-t fog költeni arra, hogy az új iMaceket repülővel szállítsák Tajvanról az USA-ba, a több időt igénybe vevő hajóval történő szállítás helyett.

A cég azt is elmondta, hogy az eredeti iMacnél alacsonyabb nyereséghányadot is elfogadhatónak tart annak érdekében, hogy a gépeket versenyképes áron árulja és jelentős forgalmat érjen el. Az Apple arra számít, hogy a lelkes fogadtatás eredményeként az új lapos kijelzős modell érezhetően növeli a jelenlegi negyedév forgalmát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról