Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 17. 14:48

Paul Otellini lett az Intel új elnöke

Paul Otellini
Paul Otellini
Az Intel tegnap Paul Otellinit nevezte ki elnökké és működtetési igazgatóvá. Az eddigi gyakorlat alapján valószínű, hogy három év múlva Otellini lesz a vállalat vezérigazgatója.

Az 51 éves Otellini eddig az Intel Architecture Group élén állt, és azon kevés Intel-vezető egyike, akinek nincs mérnöki végzettsége. Az Intel Architecture Group előtt Otellini a vállalat értékesítési részlegénél dolgozott.

A működtetésért felelős igazgató tisztje 1998 óta volt betöltetlen, a posztot addig betöltő Craig Barrett akkor lett az Intel elnök-vezérigazgatója. Azonban Barrett három év múlva eléri a nyugdíjkorhatárt, és akkor minden bizonnyal Otellini követi őt a vezérigazgatói pozícióban.

"Paulnak minden lehetősége megvan a bizonyításra. Hogy ő lesz-e az Intel következő vezérigazgatója, az csak az igazgatótanács döntésén múlik. Paul rendkívül nagy lehetőséget kapott" -- mondta Carig Barrett.

Otellini felel ezentúl az Intel működéséért, különös tekintettel az új termékek és technológiák fejlesztésére, a termelés hatékonyságára és az üzletvitelre. A vállalat hosszú távú stratégiai terveiről továbbra is Barrett dönt.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 19. 14:10

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.