:

Szerző: roberto

2002. január 16. 23:27

Bizonyos vélemények szerint a 2.4-es Linux még nem való vállalati környezetbe

[LinuxToday, LinuxWorld] Joshua Drake, a Command Prompt Inc. társalapítója (tegnap épp a cég egyik termékéről, a DocPro-ról számoltunk be), a Linux Networking HOWTO szerzője, a Linux PPP HOWTO társszerzője úgy véli, hogy a 2.4-es kernel még nem érett meg a vállalati használatra. Drake a LinuxWorld -ön megjelent cikkében beszámol egy ügyfelük szerverének frissítéséről, majd arról, hogy mennyi gondot és leállást okozott az új rendszerben a 2.4-es rendszermag.

Linux[LinuxToday, LinuxWorld] Joshua Drake, a Command Prompt Inc. társalapítója (tegnap épp a cég egyik termékéről, a DocPro-ról számoltunk be), a Linux Networking HOWTO szerzője, a Linux PPP HOWTO társszerzője úgy véli, hogy a 2.4-es kernel még nem érett meg a vállalati használatra. Drake a LinuxWorld-ön megjelent cikkében beszámol egy ügyfelük szerverének frissítéséről, majd arról, hogy mennyi gondot és leállást okozott az új rendszerben a 2.4-es rendszermag.

A cikkben gyakorlatilag az összes súlyos kernelhibát felsorolja a 2.4.17-es verzióig, végül arra következtetésre jut, hogy a komolyabb szervereken egyelőre egyszerűbbnek tűnik visszatérni egy 2.2-es kernelen futó rendszerre, hiszen az nem okoz leállásokat és kellemetlen hajnali telefonhívásokat, pedig a 2.2-es kernel nem kezeli annyira jól a többprocesszoros gépeket, a memóriát csak 2 GB-ig látja, és maximális fájlmáret is csak 2GB lehet.

Mr. Drake véleményét valószínűleg osztja minden konzervatívabb rendszergazda, sőt némelyik disztribútor is (a SuSE pl. 2.2-es kernellel szállítja a vállalati rendszerekhez épített disztribúcióit), ugyanakkor az első 2.4-es kernelek egy évvel ezelőtti megjelenését a szakma kitörő örömmel fogadta, és mindenhol azt lehetett olvasni, hogy a 2.4-es Linux végre betörhet az üzleti életbe. Reméljük, hogy a 2002-es évben ennek egyértelműbb jeleivel találkozhatunk majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.