Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 16. 11:46

AMD processzorokat és DDR SDRAM-ot támogató integrált chipkészletet jelentett be a VIA

A VIA bejelentette a ProSavage DDR KM266 alaplapi chipkészletet, amelyet AMD Athlon és Duron processzorokhoz tervezett.

A VIA bejelentette a ProSavage DDR KM266 alaplapi chipkészletet, amelyet AMD Athlon és Duron processzorokhoz tervezett.

Az integrált ProSavage8 grafikus maggal rendelkező lapkakészlet 200/266 MHz front side busz órajelű Socketa foglalatú processzorokat és legfeljebb 4 GByte PC1600 vagy PC2100 DDR SDRAM-ot támogat. A VT8233A southbridge chip kétcsatornás ATA/133 vezérlővel rendelkezik. A chipkészlet lábkompatibilis a KT266A-val, ami lerövidíti az alaplapok fejlesztéséhez szükséges időt.

A 128 bites integrált 2D/3D vezérlő belső sávszélessége megegyeik az AGP8X port sávszélességéve. A grafikus mag legfeljebb 32 MByte memóriát képes kezelni és támogatja a a DXVA Motion Compensation funkciót, amelynek DVD-lejátszásnál van jelentősége. Természetesen a chipkészlet külső grafikus vezérlőt is képes kezelni, amely AGP porton csatlakoztatható.

A VIA mérései szerint a DDR SDRAM támogatásnak köszönhetően a ProSavageDDR KM266 chipkészletre épülő rendszerek akár 30 százalékkal nagyobbb teljesítményre is képesek, mint a ProSavage KM133 chipkészletes konfigurációk.

A VIAa ProSavageDDR KM266 alaplapi chipkészletet 0,22 mikronos csíkszélességgel gyártja. A lapkakészlet azonnal elérhető a VIA kínálatában, a szállítások már folynak.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.