Szerző: Ady Krisztián

2002. január 16. 03:02

Gigászok csatája -- Terratec DMX 6fire 24/96 és Sound Blaster Audigy Platinum hangkártyák tesztje

A jelenleg elérhető maximumot képviselő PC-s hangkártyákról nem is olyan régen jelent meg ez a cikk a Toms Hardware Guide oldalain, eredetileg franciául. Most végre felkerült angol változatban is, mely valószínűleg több olvasót vonz majd, mint a francia nyelvű változat.

A jelenleg elérhető maximumot képviselő PC-s hangkártyákról nem is olyan régen jelent meg ez a cikk a Tom's Hardware Guide oldalain, eredetileg franciául. Most végre felkerült angol változatban is, mely valószínűleg több olvasót vonz majd, mint a francia nyelvű változat.

A terítéken tehát a Creative Sound Blaster Audigy Platinum és a Terratec DMX 6fire 24/96 hangkártyák voltak, melyek fej-fej mellett versenyeztek a teszt győztese címért.

A Multimédia rovat eseményeit híven követő olvasó azonban gyorsan rájöhet, hogy a megmérettetés nem teljesen fair, és nem is lehet összehasonlítani a két kártyát, mivel különböző célokra szánták őket: az Audigy egyértelműen játékokra és az új API, az EAX Advanced HD bevezetésére helyezi a hangsúlyt, a Terratec kártyája pedig teljesen nyilvánvalóan a zenét, hangrögzítést helyezi előtérbe. Ezt a teszt végeredménye igazolja is.

Annyiban viszont érdekes lehet az összehasonlítás, hogy vajon igazak-e a dobozokra írt nagyon magas jel-zaj viszonyt és kitűnő hangminőséget ígérő számok, s vajon sikerült-e a Creative-nak nemcsak új technológiát bevezetni, de új korszakot is nyitni a kártyái hangminősége terén. Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ a fenti linkre kattintva.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.