Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 15. 10:38

Az Adobe megfontolja a kivonulást az ázsiai piacokról

[CNET] Az asztali kiadványszerkesztő és grafikus szoftvereket gyártó Adobe megfontolja a kínai és távol-keleti piacok elhagyását -- mondta a vállalat vezérigazgatója, Bruce Chizen.

Adobe [CNET] Az asztali kiadványszerkesztő és grafikus szoftvereket gyártó Adobe megfontolja a kínai és távol-keleti piacok elhagyását -- mondta a vállalat vezérigazgatója, Bruce Chizen.

Az Adobe szerint az említett régiókban olyan magas a kalózszoftverek aránya, hogy egyszerűen nem térülnek meg a programok kínai nyelvű változatának elkészítésekor felmerülő költségek. A vállalat a kormányok hathatós beavatkozását várja.

"Az Adobe továbbra is elkötelezett a kínai piac és a kínai nyelvű szoftverek elkészíteése mellett" -- szól a vállalat tegnap kiadott sajtóközleménye. "Hisszük, hogy óriási lehetőségeket tartogat ez a piac. Sajnos azonban a kalózkodás annyira elterjedt, hogy a szoftvercégek számára nehezen térülnek meg a befektetések. Bízunk abban, hogy a kormány hatékonyan lép fel a kalózkodás ellen."

Ázsia a szofterkalózok központja. A Business Software Alliance (BSA) szerint az Ázsiában használt programok több mint fele illegálisan másolt példány, ami éves szinten több mint 4 milliárd dollár kárt okoz a szoftvercégeknek. Kínában a kalózprogramok aránya 90 százalék felett van.

Chizen szerint egy szoftver kínai változatának elkészítése akár 750 ezer dollárba is kerülhet, ugyanakkor a kalózmásolatok miatt az Adobe számára egyre nehezebb a költségek fedezése.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.