Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 15. 09:58

Az Intel megkezdte a Prestonia magos Xeon processzorok mintapéldányainak szállítását

[EBN] Az Intel megkezdte a szerverekbe szánt Prestonia magos Xeon processzorok mintapéldányainak szállítását -- erősítette meg a chipgyártó vállalat szóvivője.

[EBN] Az Intel megkezdte a szerverekbe szánt Prestonia magos Xeon processzorok mintapéldányainak szállítását -- erősítette meg a chipgyártó vállalat szóvivője.

A 0,13 mikronos csíkszélességgel és 512 KByte másodszintű gyorsítótárral készülő processzor az első, szerverekbe szánt, NetBurst architektúrájú chip. A munkaállomásokba szánt Prestonia lapkák sorozatgyártása már folyik, az Intel OEM partnerei a jövő héten kapják meg az első példányokat.

A szerverekbe szánt Prestonia magos Xeon processzorok kiszolgálásához jelenleg két alaplapi lapkakészlet létezik, melyek közül az egyik Intel, a másik pedig ServerWorks termék. Mindkét chipkészlet DDR SDRAM-ot támogat és kétcsatornás memóriavezérlővel látták el. A Xeon-alapú munkállomásokba az Intel 860 lapkakészlet kerül, amely az i850-hez hasonlóan dual-channel DRDRAM kontrollert tartalmaz.

Az Intel -- bár eredetileg 2001-re tervezte -- mégsem dobta piacra a Foster magos Xeon chipek szerverekbe szánt változatait, szakértők szerint azért, mert a processzorok alig nyújtottak nagyobb teljesítményt a Tualatin magos Pentium III-S lapkáknál. A Foster magos chipek 0,18 mikronos csíkszélességgel készülnek és 256 KByte L2 cache-t tartalmaznak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról