Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 15. 09:58

Az Intel megkezdte a Prestonia magos Xeon processzorok mintapéldányainak szállítását

[EBN] Az Intel megkezdte a szerverekbe szánt Prestonia magos Xeon processzorok mintapéldányainak szállítását -- erősítette meg a chipgyártó vállalat szóvivője.

[EBN] Az Intel megkezdte a szerverekbe szánt Prestonia magos Xeon processzorok mintapéldányainak szállítását -- erősítette meg a chipgyártó vállalat szóvivője.

A 0,13 mikronos csíkszélességgel és 512 KByte másodszintű gyorsítótárral készülő processzor az első, szerverekbe szánt, NetBurst architektúrájú chip. A munkaállomásokba szánt Prestonia lapkák sorozatgyártása már folyik, az Intel OEM partnerei a jövő héten kapják meg az első példányokat.

A szerverekbe szánt Prestonia magos Xeon processzorok kiszolgálásához jelenleg két alaplapi lapkakészlet létezik, melyek közül az egyik Intel, a másik pedig ServerWorks termék. Mindkét chipkészlet DDR SDRAM-ot támogat és kétcsatornás memóriavezérlővel látták el. A Xeon-alapú munkállomásokba az Intel 860 lapkakészlet kerül, amely az i850-hez hasonlóan dual-channel DRDRAM kontrollert tartalmaz.

Az Intel -- bár eredetileg 2001-re tervezte -- mégsem dobta piacra a Foster magos Xeon chipek szerverekbe szánt változatait, szakértők szerint azért, mert a processzorok alig nyújtottak nagyobb teljesítményt a Tualatin magos Pentium III-S lapkáknál. A Foster magos chipek 0,18 mikronos csíkszélességgel készülnek és 256 KByte L2 cache-t tartalmaznak.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.