Szerző: Ady Krisztián

2002. január 15. 03:38

Az ATi kivonul az Európai piacról?

[x-bit labs] Legalábbis egyes megbízható források ezt állítják az xbit-labs újságíróinak. Tulajdonképpen logikusnak tűnne ez a lépés, s ha csak annyira megbízható a forrás mint a Hercules-ATi szövetség pletykája esetén, akkor számíthatunk rá, hogy az ATi hamarosan bejelentést tesz, miszerint nem árulja többet Európában a saját kártyáit.

[x-bit labs] Legalábbis egyes "megbízható" források ezt állítják az xbit-labs újságíróinak. Tulajdonképpen logikusnak tűnne ez a lépés, s ha csak annyira megbízható a forrás mint a Hercules-ATi szövetség pletykája esetén, akkor számíthatunk rá, hogy az ATi hamarosan bejelentést tesz, miszerint nem árulja többet Európában a saját kártyáit.

Teljes kivonulásról azonban szó sincs, s éppen a fenti szövetség létrejötte miatt továbbra is lesz olyan cég, amelyik ATi kártyákkal látja el Európát. A Hercules/Guillemot lett a közelmúltban az ATi hivatalos és kizárólagos európai disztribútora. Mivel a Hercules számára nem gyárt OEM cég ATi chippel szerelt -- és All-In-Wonder bonyolultságú -- grafikus kártyákat, egyetlen lehetőségként és szintén logikus lépésként az ATi által készített OEM és dobozos termékeket fogja értékesíteni a világ ezen szegletében, saját neve alatt. Két dudás pedig teljesen felesleges egy csárdában, főleg ha teljesen ugyanazokról a termékekről van szó.

A felszabadult erőforrásokat az ATi a professzionális területekre koncentrálhatja, ahol a nemrég bejelentett FireGL megoldásival próbálhat némi szeletet magáénak tudni a tortából. Hasonló terveket dédelgethet ugyanakkor az ATi a keletebben igen kedvelt és szintén partner Gigabyte-tal is, ez sincs kizárva.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.