Szerző: Ady Krisztián

2002. január 15. 03:38

Az ATi kivonul az Európai piacról?

[x-bit labs] Legalábbis egyes megbízható források ezt állítják az xbit-labs újságíróinak. Tulajdonképpen logikusnak tűnne ez a lépés, s ha csak annyira megbízható a forrás mint a Hercules-ATi szövetség pletykája esetén, akkor számíthatunk rá, hogy az ATi hamarosan bejelentést tesz, miszerint nem árulja többet Európában a saját kártyáit.

[x-bit labs] Legalábbis egyes "megbízható" források ezt állítják az xbit-labs újságíróinak. Tulajdonképpen logikusnak tűnne ez a lépés, s ha csak annyira megbízható a forrás mint a Hercules-ATi szövetség pletykája esetén, akkor számíthatunk rá, hogy az ATi hamarosan bejelentést tesz, miszerint nem árulja többet Európában a saját kártyáit.

Teljes kivonulásról azonban szó sincs, s éppen a fenti szövetség létrejötte miatt továbbra is lesz olyan cég, amelyik ATi kártyákkal látja el Európát. A Hercules/Guillemot lett a közelmúltban az ATi hivatalos és kizárólagos európai disztribútora. Mivel a Hercules számára nem gyárt OEM cég ATi chippel szerelt -- és All-In-Wonder bonyolultságú -- grafikus kártyákat, egyetlen lehetőségként és szintén logikus lépésként az ATi által készített OEM és dobozos termékeket fogja értékesíteni a világ ezen szegletében, saját neve alatt. Két dudás pedig teljesen felesleges egy csárdában, főleg ha teljesen ugyanazokról a termékekről van szó.

A felszabadult erőforrásokat az ATi a professzionális területekre koncentrálhatja, ahol a nemrég bejelentett FireGL megoldásival próbálhat némi szeletet magáénak tudni a tortából. Hasonló terveket dédelgethet ugyanakkor az ATi a keletebben igen kedvelt és szintén partner Gigabyte-tal is, ez sincs kizárva.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról