Szerző: roberto

2002. január 14. 21:37

Egyszerűen UNIX: GNUstep

[OSNews, GNUstep] Megjelent a GNUstep rendszer egyik lehetséges variánsa, a Simply GNUstep. A GNUstep egy fejlesztés alatt álló, X11-re épülő GNU platform és fejlesztőkörnyezet, amely teljes egészében szabad szoftverekből épül fel, és egységes, objektumorientált alapokkal (Objective-C) rendelkezik. A platform ugyannak az API-nak a megvalósítása (OpenStep API), amelyre a MacOS X Cocoa API-ja is épül.

GNU's Not Unix[OSNews, GNUstep] Megjelent a GNUstep rendszer egyik lehetséges variánsa, a Simply GNUstep. A GNUstep egy fejlesztés alatt álló, X11-re épülő GNU platform és fejlesztőkörnyezet, amely teljes egészében szabad szoftverekből épül fel, és egységes, objektumorientált alapokkal (Objective-C) rendelkezik. A platform ugyannak az API-nak a megvalósítása (OpenStep API), amelyre a MacOS X Cocoa API-ja is épül.

A január elején kiadott Simply GNUstep egy Linux-alapú minimalista GNUstep-megvalósítás, egy önálló operációs rendszer, amely jelenősen különbözik az átlagos Linux-disztribúcióktól, friss technológiákra épül (devfs, framebuffer), és a GCC 3-as verziójával fordították. A Simply GNUstep projekt ütemterve szerint a rendszer első verziója 2002 novemberében fog megjelenni, a most kiadott változat egy CD-ről bootoló kockázatmentesen kipróbálható rendszer, a letöltési mérete mindössze 110 MB, hardverigény: legalább Pentium Pro processzor, 64 MB RAM, VESA 2.0-ás videokártya, PS/2-es egér.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.