Szerző: roberto

2002. január 14. 21:37

Egyszerűen UNIX: GNUstep

[OSNews, GNUstep] Megjelent a GNUstep rendszer egyik lehetséges variánsa, a Simply GNUstep. A GNUstep egy fejlesztés alatt álló, X11-re épülő GNU platform és fejlesztőkörnyezet, amely teljes egészében szabad szoftverekből épül fel, és egységes, objektumorientált alapokkal (Objective-C) rendelkezik. A platform ugyannak az API-nak a megvalósítása (OpenStep API), amelyre a MacOS X Cocoa API-ja is épül.

GNU's Not Unix[OSNews, GNUstep] Megjelent a GNUstep rendszer egyik lehetséges variánsa, a Simply GNUstep. A GNUstep egy fejlesztés alatt álló, X11-re épülő GNU platform és fejlesztőkörnyezet, amely teljes egészében szabad szoftverekből épül fel, és egységes, objektumorientált alapokkal (Objective-C) rendelkezik. A platform ugyannak az API-nak a megvalósítása (OpenStep API), amelyre a MacOS X Cocoa API-ja is épül.

A január elején kiadott Simply GNUstep egy Linux-alapú minimalista GNUstep-megvalósítás, egy önálló operációs rendszer, amely jelenősen különbözik az átlagos Linux-disztribúcióktól, friss technológiákra épül (devfs, framebuffer), és a GCC 3-as verziójával fordították. A Simply GNUstep projekt ütemterve szerint a rendszer első verziója 2002 novemberében fog megjelenni, a most kiadott változat egy CD-ről bootoló kockázatmentesen kipróbálható rendszer, a letöltési mérete mindössze 110 MB, hardverigény: legalább Pentium Pro processzor, 64 MB RAM, VESA 2.0-ás videokártya, PS/2-es egér.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról