Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 14. 10:48

Gyengén növekedett a konzolpiac Japánban

Bár a Sony PlayStation 2 konzolja rendkívül jól fogyott Japánban, a konzolpiac összességét tekintve mégis alig növekedett.

Bár a Sony PlayStation 2 konzolja rendkívül jól fogyott Japánban, a konzolpiac összességét tekintve mégis alig növekedett.

A globális konzolpiac mintegy negyedét adó távol-keleti országban tavaly összesen 468,1 milliárd jen (3,52 milliárd dollár) értékű konzolt, kiegészítőt és konzoljátékot adtak el, ami alig magasabb a tavalyi 467,7 milliárd jenes (3,51 milliárd dolláros) szintnél.

Bár a hardvereladások enyhén növekedtek, a játékok értékesítéséből származó bevétel hozzávetőleg 7 százalékkal csökkent. A legnépszerűbb platform nem nagy meglepetést okozva a Nintendo Game Boy Advance volt, melyből összesen 4,2 millió darabot adtak el. A PlayStation 2-ből 3,6 millió fogyott, a GameCube-ból 925 ezer darab talált gazdára.

A legnépszerűbb konzoljáték a 2,3 millió példányban eladott Final Fantasy X volt, a második helyezett pedig a Gran Turismo 3 A-Spec lett, melyből 1,4 millió fogyott.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.