Szerző: Vörös Péter

2002. január 12. 20:11

Az eBay Japan és a Yahoo Japan tagadják az egyesülésről szóló találgatásokat

[CNET, Reuters] Pénteken az eBay Japan és a Yahoo Japan eloszlatták azokat a spekulációkat, miszerint az eBay Japan felvásárolná a Yahoo Japan aukciós üzletágát, vagy egyesülne azzal.

[CNET, Reuters] Pénteken az eBay Japan és a Yahoo Japan eloszlatták azokat a spekulációkat, miszerint az eBay Japan felvásárolná a Yahoo Japan aukciós üzletágát, vagy egyesülne azzal.

A brit Financial Times korábban azt közölte, hogy az eBay fontolóra veszi azt, hogy mit tegyen japán részlegével, miután a Yahoo Japan aukciós részlege lekörözte azt, és az egyik választási lehetőség az volt, hogy az eBay Japan megvenné vagy egyesülne a Yahoo Japan aukciós divíziójával.

Azonban mindkét cég szóvivői közöltek, hogy semmiféle tárgyalások nem történtek.

Az eBay szóvivője szerint "sok pesszimista jelentés látott napvilágot a japán részlegünkkel kapcsolatban, de a célunk továbbra is az, hogy növeljük jelenlétünket Japánban".

A szóvivő azt is tagadta, hogy az eBay a japán részleg eladását tervezné vagy azt fontolgatná, hogy közös vállalatot hoz létre, vagy céget vásárol fel Japánban.

A jelentés idézte Matthew Bannicket, az eBay nemzetközi üzletág igazgatóját, aki szerint Japán jelentős csalódást okozott a cégnek és fontolóra veszik lehetőségeiket.

A jelentés szerint az eBay (amely e héten teszi közzé negyedéves jelentését) közölte, hogy az összes többi, szám szerint 17 USA-n kívüli piacon -- így Németországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Kanadában és Dél-Koreában -- vezető helyen áll a cég.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról