Szerző: Vörös Péter

2002. január 12. 20:11

Az eBay Japan és a Yahoo Japan tagadják az egyesülésről szóló találgatásokat

[CNET, Reuters] Pénteken az eBay Japan és a Yahoo Japan eloszlatták azokat a spekulációkat, miszerint az eBay Japan felvásárolná a Yahoo Japan aukciós üzletágát, vagy egyesülne azzal.

[CNET, Reuters] Pénteken az eBay Japan és a Yahoo Japan eloszlatták azokat a spekulációkat, miszerint az eBay Japan felvásárolná a Yahoo Japan aukciós üzletágát, vagy egyesülne azzal.

A brit Financial Times korábban azt közölte, hogy az eBay fontolóra veszi azt, hogy mit tegyen japán részlegével, miután a Yahoo Japan aukciós részlege lekörözte azt, és az egyik választási lehetőség az volt, hogy az eBay Japan megvenné vagy egyesülne a Yahoo Japan aukciós divíziójával.

Azonban mindkét cég szóvivői közöltek, hogy semmiféle tárgyalások nem történtek.

Az eBay szóvivője szerint "sok pesszimista jelentés látott napvilágot a japán részlegünkkel kapcsolatban, de a célunk továbbra is az, hogy növeljük jelenlétünket Japánban".

A szóvivő azt is tagadta, hogy az eBay a japán részleg eladását tervezné vagy azt fontolgatná, hogy közös vállalatot hoz létre, vagy céget vásárol fel Japánban.

A jelentés idézte Matthew Bannicket, az eBay nemzetközi üzletág igazgatóját, aki szerint Japán jelentős csalódást okozott a cégnek és fontolóra veszik lehetőségeiket.

A jelentés szerint az eBay (amely e héten teszi közzé negyedéves jelentését) közölte, hogy az összes többi, szám szerint 17 USA-n kívüli piacon -- így Németországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Kanadában és Dél-Koreában -- vezető helyen áll a cég.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról