Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 11. 11:01

Tizenkét játék készül el az Xbox japán premierjére

[CNET] A Microsoft a tegnapi napon számos részletet hozott nyilvánosságra az Xbox japán bemutatójával kapcsolatban.

[CNET] A Microsoft a tegnapi napon számos részletet hozott nyilvánosságra az Xbox japán bemutatójával kapcsolatban.

A konzol február 22-én jelenik meg a szigetorszgában, és 34800 jent, azaz mintegy 263 dollárt kérnek érte. Az Xbox megjelenésének napján 12 játék lesz elérhető Japánban.

Az Xbox ellenfelei, a Sony PlayStation 2 és a Nintendo GameCube 35000 és 25000 jenért vásárolhatók meg. Elemzők szerint az Xbox akkor is sikeres lehet, ha Japánban némileg gyengébben fogy a vártnál, ugyanis az ország "csak" negyedét teszi ki az évente 20 milliárd dolláros konzolpiacnak.

Az Xboxra megjelenő 12 játék között lesznek az USA-ban már kapható programok is, mint például a Dead or Alive 3 verekedős és a Gotham Racing autós játék is, azonban a kínálatban lesznek olyan szoftverek is, amelyek kizárólag Japánban jelennek meg. Ezek közé tartozik a Sega által fejlesztett Jet Set Radio Future.

A Microsoft képviselője nem árulta el, hány Xbox lesz elérhető a premier napján, azonban elmondta, hogy a Microsoft 50 ezer speciális Xboxot szállít Japánba. A különleges konzolok festése eltér majd a többiekétől, ezen felül HDTV és Dolby Digital 5.1 adaptert is mellékelnek hozzájuk, no meg egy Bill Gates által aláírt kulcstartót is. A korlátozott példányszámban megjelenő Xboxokért 38800 jent kérnek.

A Microsoft szerint az Xbox reklámhadjárata február 2-án indul Japánban, azonban ennek ellentmondani látszik az a tény, hogy a televízió már most sugároz Xbox reklámfilmeket.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.