Szerző: roberto

2002. január 10. 15:08

A Linux valódi alternatíva az indiai iskolák számára

[NewsForge] A nyugat-indiai Goa állam iskolái óriási lehetőség előtt állnak: a Red Hat indiai leányvállalata olyan innovatív tervvel állt elő, amelyet aligha fognak visszautasítani a Microsoft operációs rendszereit megfizetni képtelen iskolák.

Red Hat Software[NewsForge] A nyugat-indiai Goa állam iskolái óriási lehetőség előtt állnak: a Red Hat indiai leányvállalata olyan innovatív tervvel állt elő, amelyet aligha fognak visszautasítani a Microsoft operációs rendszereit megfizetni képtelen iskolák.

A Red Hat India akciójának keretein belül az oktatási intézmények nem csak a gépeik működtetéséhez szükséges szoftverhez juthatnak hozzá, ugyanis a Red Hat India ingyenes továbbképzést is biztosít a tanárok számára. A Red Hat a Goa Computers in Schools Project-tel együttműködve fogott bele az akcióba, és ha a goai tevékenykedésük sikeresnek bizonyul, akkor később az egész országra kiterjesztenék ajánlatukat.

A Goa Computers in Schools Project (NGO) tanárok, öntudatos polgárok és kivándorolt goaiak szervezete, amelynek az a célja, hogy felgyorsítsák a iskolai számítástechnikai oktatás terjedését az államban. Az NGO aktivistái már több éve próbálták meggyőzni a Microsoftot, hogy adományozzon operációs rendszereket az iskoláknak, vagy legalább biztosítson kedvezményeket, de nem jártak sikerrel, ezért most lelkesen fogadták a Red Hat ajánlatát.

Bizonyos problémákkal még kell küzdeniök a Linux indiai híveinek, az iskolák túlnyomórészt használt, egyesült államokbeli számítógépekkel rendelkeznek vagy fognak rendelkezni, de ennél is nagyobb gond, hogy a goai tanterv előírja egyes Microsoft termékek oktatását az iskolákban. Ez utóbbi probléma megoldása valószínűleg a tanterv márkafüggetlenné tétele lesz.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.