Szerző: Barna József

2002. január 9. 20:12

Vezetőváltás az AMD memória csoportjának élén

[AMD] Az Advanced Micro Devices tegnap jelentette be, hogy a március 1-i hatállyal lemondó Walid Maghribit a francia Dr. Bertrand Cambou követi majd a cég memória csoportjának élén. Maghribi távozásáig Cambou a csoport alelnöke lesz.

[AMD] Az Advanced Micro Devices tegnap jelentette be, hogy a március 1-i hatállyal lemondó Walid Maghribit a francia Dr. Bertrand Cambou követi majd a cég memória csoportjának élén. Maghribi távozásáig Cambou a csoport alelnöke lesz.

Amint azt Hector Ruiz, az AMD elnöke és működésért felelős igazgatója elmondta: "Bertrand Cambou az információs technológiai szektor tapasztalt veteránja. [...] Kifejezetten eredményorientált vezető, ezért biztos vagyok abban, hogy az irányítása alatt a memória csoport folytatni fogja sikereit."

A 46 éves, elektromérnöki doktorátussal rendelkező Cambou korábban a biztonságos e-commerce terminálokat fejlesztő párizsi Ingenico igazgatója volt; működésért felelős igazgatóként dolgozott a smartcard technológiában élenjáró Gemplusnál, míg közvetlenül azelőtt, hogy csatlakozott volna az AMD-hez, a Motorola félvezetőipari üzletágának volt a főmérnöke. Cambou-t feltehetően Ruiz csábította magával a Motorolától.

Jerry Sanders elnök-vezérigazgató méltatta Maghribi érdemeit, aki -- mint mondta -- "16 éves munkássága alatt az alapoktól építette fel az AMD flash memória üzletágát, mely tavaly 1,5 milliárd dolláros bevételt hozott a cégnek."

Noha többnyire nem ez szerepel az informatikai hírlapok szalagcímeiben, az AMD a Fujitsuval együtt üzemeltetett Fujitsu AMD Semiconductor Limited (FASL) közös vállalatnak köszönhetően a világ második legnagyobb flashmemória-gyártó cége. E piac azonban az általános gazdasági lassulás, de kiváltképp a telekommunikációs szektort jellemző irracionális befektetési hullám lecsengése miatt, jelenleg komoly válságban van. Ennek köszönhetően mind az AMD, mind pedig a rivális Intel ezen üzletága egyelőre veszteséges.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 19. 13:10

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.