:

Szerző: roberto

2002. január 9. 18:40

Január végén zárul le a Unicode 3.2-es verziójának béta periódusa

[Unicode.org] A Unicode szabvány következő verziója a 3.2.0 lesz, amely valamikor 2002 márciusában fog megjelenni. A készülő előírás néhány hete már béta állapotban van, ez az időszak január 25-én fog lezárulni.

Unicode[Unicode.org] A Unicode szabvány következő verziója a 3.2.0 lesz, amely valamikor 2002 márciusában fog megjelenni. A készülő előírás néhány hete már béta állapotban van, ez az időszak január 25-én fog lezárulni.

A béta periódus alatt a www.unicode.org-on elérhető el a Unicode 3.2.0 karaktereinek adatbázisa, a Unicode Consortium minden fejlesztőt bátorít a béta verzió letöltésére, implementálására, a megjegyzéseket és az esetleges hibák leírását mailto:errata@unicode.org címen várják.

A 3.2-es Unicode 1016 új karakterpozíciót definiál, amelynek jelentős részét teszik ki a különböző Fülöp-szigeteki írások (tagalog, hanunoo, buhid, tagbanwa) karakterei, továbbá rengeteg, a szabványban eddig nem definiált matematikai jelet is felvettek a kódtáblába.

A szabvány azonban nem csak a kódtáblából áll -- és lényegében ebben különbözik az ISO/IEC 10646-os szabványtól --, hanem háttéranyagokból, algoritmusokból és implementációs megszorításokból is, amelyek szintén módosulnak majd az új verzióban. A Unicode 3.2.0 technikai leírásának tervezete szintén a www.unicode.org-on olvasható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.