Szerző: roberto

2002. január 9. 16:42

Szerzői jogi problémák miatt a SuSE átmenetileg nem szállíthat Németországon belülre Linux-disztribúciójából

[CNET/ZDNet, Yahoo!] A SuSE németországi vállalatát az egyik müncheni bíróság a szerzői jog megsértése

SuSE[CNET/ZDNet, Yahoo!] A SuSE németországi vállalatát az egyik müncheni bíróság a szerzői jog megsértése miatt tegnap arra kötelezte, hogy ideiglenesen függessze fel Linux-disztribúciójának németországi forgalomba hozatalát. Christian Egle, a nürnbergi székhelyű SuSE Linux AG szóvivője elmondta, hogy a német boltokban lévő készletek még eladhatóak, ám azok törvényes utánpótlása egyelőre nem lehetséges.

A felperes jogi képviselője a ZDNet-nek nyilatkozva megemlítette, hogy az ideiglenes döntés meghozatala során a bíróság csak egyetlen programcsomagra fókuszált -- és ez más források szerint a Krayon nevű KDE-s képszerkesztő alkalmazás lehet, amely egy roppant hasonló nevű (Crayon) program copyrightjának tulajdonosát sértheti --, azonban sem a SuSE szóvivője, sem a felperes ügyvédje nem nyilatkozott a sértett személyéről, vagy arról, hogy pontosan melyik programcsomagról van szó a SuSE Linux hét CD-nyi összeállításán belül.

A hírek szerint a két fél napokon belül meg fog egyezni a kérdésben.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.