Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 7. 13:23

Új, az eddigieknél olcsóbb nForce chipkészletet tervez az NVIDIA

[Digit-Life] A pletykák szerint az NVIDIA hamarosan egy új nForce chipkészletet jelent be, amelynek a típusneve nForce 415 lesz.

[Digit-Life] A pletykák szerint az NVIDIA hamarosan egy új nForce chipkészletet jelent be, amelynek a típusneve nForce 415 lesz.

A már kapható nForce lapkakészletekhez képeset az egyetlen jelentős újítás, hogy a northbridge chipből elhagyják az integrált GeForce2 MX grafikus vezérlőt, amely a várakozások szerint jelentősen csökkenti majd a chipkészlet árát. Információink szerint az nForce 415-alapú alaplapok 20-25 dollárral (5-7 ezer forinttal) lesznek olcsóbbak, mint az nForce 420-szal szerelt termékek.

Az nForce 415 ugyanazt a HyperTransport southbridge chipet használja majd, mint az elődei, így ugyanúgy megtalálható lesz benne a Dolby Digital 5.1 támogatás is.

Az integrált grafikus magot nélkülöző nForce chipkészlet sikere erősen kérdéses lehet, még az alacsonyabb ár ellenére is, ugyanis ezzel megszűnt az nForce egyetlen vonzereje. Ezután maximum a Dolby Digital támogatás szólhat az nForce megvásárlása mellett, azonban a chipkészlet eme képességét egyelőre semmi sem támogatja.


ASUS A7N266-C: lehet-e egy grafikus maggal kevesebb? (Fotó: Digit-Life)

Jelen pillanatban a tajvani Leadtek és az Asustek is tervezi az nForce 415 használatát, mégpedig a K7N415 és az A7N266-C alaplapokon. Az nForce 415 piaci megjelenése egyelőre nem ismert.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.