:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 7. 11:03

Lapos kijelzővel szerelt iMac konfigurációkat mutat ma be az Apple

Az Apple Computer a ma kezdődő MacWorld Expo rendezvényen mutatja be új iMac számítógépeit, amelyek leginkább asztali lámpára hasonlítanak.

Az Apple Computer a ma kezdődő MacWorld Expo rendezvényen mutatja be új iMac számítógépeit, amelyek leginkább asztali lámpára hasonlítanak.

A készülék egy félgömb alakú számítógépházból és egy csuklós karon hozzákapcsolódó 15 -- mások szerint 14,1 -- hüvelykes folyadékkristályos kijelzőből áll, legalábbis egy ilyen berendezés látható a Time magazin címlapján.

Az új iMac gépek ára 1299 és 1800 dollár között alakul. A számítógépek 1 GHz-es PowerPC G3 proceszorra épülnek, ATi Radeon 7000 grafikus chipet és 256-512 MByte memóriát tartalmaznak. A csúcskategóriás készülék érdekessége, hogy DVD-íróval is felszerelte az Apple.

A hivatalos bejelentésre a mai nap folyamán kerül majd sor a San Franciscóban rendezett MacWorld Expo rendezvényen. Az új iMac gépeket természetese személyesen Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója mutatja be a nagyközönségnek.

Az új iMac gépeken kívül az Apple piacra dob egy hobby-felhasználók számára tervezett fotóeditáló alkalmazást is, amelynek a neve iPhoto lesz. A vállalat szerint az iPhoto ugyanazt a célt szolgálja, mint az iTunes és az iMovie: a Mac gépeket az otthoni szórakoztatás egyik eszközévé teszi.

Híreink szerint a kiállításon új PowerMac G4 konfigurációkat is bemutat az Apple, amelyek 1,2 és 1,4 GHz-es PowerPC G4 processzorra épülnek, 256-1024 MByte DDR memóriát és NVIDIA GeForce2 MX grafikus kártyát tartalmaznak. Az új PowerMac számítógépek ára 1700 és 3500 dollár között alakul majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.