Szerző: Ady Krisztián

2002. január 3. 03:12

OpenGL mintaprogramok az ATi Radeon8000-es kártyáihoz

[W2S] Az ATi ezúttal az általános technológiai demók és képernyővédők mellett OpenGL mindtaprogramokat is elérhetővé tett, melyek OpenGL kiterjesztések mintaszerű használatát mutatják be. Természetesen a programok mellett azok forrása is megtalálható a fejlesztők nagy örömére.

[W2S] Az ATi ezúttal az általános technológiai demók és képernyővédők mellett OpenGL mindtaprogramokat is elérhetővé tett, melyek OpenGL kiterjesztések "mintaszerű" használatát mutatják be. Természetesen a programok mellett azok forrása is megtalálható a fejlesztők nagy örömére.

A programok között vertexshader, pointlight shader, vertex blend, environment bumpmap és más OpenGL kiterjesztések demóját találhatjuk meg. Ezek a demók csak a mellettük feltüntetett sorozatú Radeon kártyákkal működnek.

A példaprogramok mellett az ATi Radeon kártyákhoz használható HidraVision szoftverből is találhatunk egy újabb verziót. Természetesen nem az ATi lapjain, a Club3D holland honlapjáról tölthető le az ismeretlen verziószámú program. Már csak azért is örülhetünk ennek, mivel az ATi "terméktámogatása" kimerül annyiban, hogy a VE kártyához például meg kellene a cégtől rendelni CD-n (!) a pár MB-ban letölthető XP kompatiblis szoftvert. Kemény külföldi valutáért, drága szállításért és kezelésért, jó pénzért.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.