:

Szerző: roberto

2002. január 2. 22:52

Megjelent a Gnumeric táblázatkezelő első verziója

[GNOME.org] Három és fél évnyi fejlesztés és tesztelés után január elsején megjelent a Gnumeric táblázatkezelő 1.0.0-ás verziója. Az elmúlt 11 hónap a program aktív tesztelésével telt, a táblázatkezelő első verziójának kiadása azért húzódott eddig, mert a fejlesztők minden egyes hiba végére jártak, így a Gnumeric azon kevés programok közé tartozik, amelyeknek nincs ismert hibája.

GNOME[GNOME.org] Három és fél évnyi fejlesztés és tesztelés után január elsején megjelent a Gnumeric táblázatkezelő 1.0.0-ás verziója. Az elmúlt 11 hónap a program aktív tesztelésével telt, a táblázatkezelő első verziójának kiadása azért húzódott eddig, mert a fejlesztők minden egyes hiba végére jártak, így a Gnumeric azon kevés programok közé tartozik, amelyeknek nincs ismert hibája.

A körülbelül 200 000 kódsorból álló program többek közt képes az Excel, Lotus 1-2-3, Applixware , XBase és HTML fájlok megnyitására, tud az Excel fájlformátumában menteni, de kimenetként megadható a LaTeX vagy akár a HTML formátum is. A táblázatkezelőben 361 függvény található, a legtöbbjük Excel-kompatibilis. A program nem igényel erőművet, a régebbi hardvereken is jó sebességgel futtatható.

A Gnumeric forráskódja a download.gnome.org-ról tölthető le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.